Tenis

Donna Vekić u tri seta preko Ruskinje do drugog kola Wimbledona

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2017.
Donna Vekić u tri seta preko Ruskinje do drugog kola Wimbledona
Foto: EPA

Donna Vekić uspješno je zaključila nastup u prvom kolu Wimbledona pobjedom protiv ruske tenisačice Natalije Vihljanceve u tri seta. Osječanka je slavila sa 6:7, 6:4, 6:1 nakon dva sata i 17 minute igre, a u drugom je kolu očekuje dvoboj s domaćom igračicom Johannom Kontom koju je prije desetak dana porazila u finalu Nottinghama...

Nakon pobjede Ane Konjuh isti je uspjeh ostvarila i Donna Vekić slavljem protiv Ruskinje Natalije Vihljanceve. Ipak, za razliku od Konjuh, drugoj hrvatskoj tenisačici su bila potrebna tri seta za prolazak u drugo kolo.

Jako puno je Vekić propustila u prvom setu. Hrvatska tenisačica je odmah na početku meča napravila break kojeg je čuvala sve do servisa za set kojeg je izgubila. U tie-breaku je došla do vodstva 6:4, ali je ispustila četiri poena zaredom, a time i set.

Unatoč propuštenim prilikama Vekić se u nastavku meča potpuno sabrala i podignula razinu svoje igre. Oduzela je servis protivnici za vodstvo 3:2, spasila tri break prilike, a zatim i bez prevelikih poteškoća odservirala za izjednačenje.

U odlučujućem setu prevelike napetosti nije bilo, hrvatska predstavnica napravila je dva breaka za vodstvo 4:0 i mirno došla do pobjede.

Za ulazak u treće kolo igrat će protiv domaće tenisačice Johanne Konte koju je prije desetak dana porazila u finalu WTA turnira u Nottinghamu. Osim spomenutog finala igrale su i na Mastersu u Cincinnatiju prošle godine kada je bolja bila britanska igračica.

Wimbledon, prvo kolo:
Donna Vekić - Natalia Vihljanceva 6:7 (6), 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2017. u 22:41
    Donna Vekić uspješnija u prvom kolu Wimbledona od svog decka; sada Stan moze samo navijati sa tribina za svoju Donnu ;))
    Obrisan korisnik