Košarka

Izbornik Makedonije: "Košarka se igra na višoj razini, nema slabe momčadi"

Petar Jenjić • srijeda, 05.07.2017.
Izbornik Makedonije: "Košarka se igra na višoj razini, nema slabe momčadi"
Foto: EPA

Reprezentacija Makedonije uskoro će započeti s pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Igra u skupini s Kosovom i Estonijom, a izbornik Jordančo Davitkov svjestan je da ih očekuje težak posao jer više nema laganih protivnika. Među 24 imena koja su se našla na popisu su i dva Amerikanca, Bo McCalebb i Jordan Theodore...

Bljesak na Eurobasketu 2011. godine i osvojeno četvrto mjesto Makedonci nisu uspjeli ponoviti na sljedeća dva natjecanja, a tako neće niti na sljedećem. U kvalifikacijama su svoj nastup završili na trećem mjestu u svojoj skupini iza Velike Britanije i Mađarske pa se sada okreću pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Za ulazak u glavni ždrijeb kvalifikacija igrat će protiv Estonije i Kosova, a s obzirom na roster to ne bi trebala biti prevelika prepreka. Ipak, tako ne govori i izbornik Jordančo Davitkov koji je i dalje na oprezu.

"Ako netko kaže kako je grupa s Estonijom i Kosovom lagana, laže. Vidjeli smo kada su ljudi govorili kako će Mađarska i Velika Britanija biti lagani protivnici pa tako nije bilo. Košarka se u Europi igra na puno višem nivou i nema slabe momčadi. Svjesni smo svega i napravit ćemo sve da prođemo u kvalifikacije koje automatski znače i kvalifikacije za Europsko prvenstvo", kazao je makedonski izbornik.

Među 24 igrača na popisu našla su se i dva Amerikanca. Bo McCalebb je već odavno svima poznat, naturalizirani Makedonac bio je uvršten u najbolju petorku spomenutog Eurobasketa 2011. godine. Drugi će biti Jordan Theodore, izvrsni američki košarkaš koji je imao odličnu sezonu u dresu turskog Banvita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!