Košarka

Gordon Hayward prihvatio ponudu Celticsa i oprostio se od Jazzera

Branimir Korać • srijeda, 05.07.2017.
Gordon Hayward prihvatio ponudu Celticsa i oprostio se od Jazzera
Foto: EPA

Gordon Hayward napušta Utah Jazz i seli u Boston Celticse. Hayward je na stolu imao tri ponude i odlučio se u konačnici za Bostonovu...

Posljednjih dana sve glasnije pričalo se o tome kako je Gordon Hayward izabrao Boston za nastavak karijere. Posebno kaotično bilo je u utorak kada su od jutra stizale informacije o tome koje su demantirali kasnije i Haywardov menadžer i Jazzeri koji su se nadali drugačijoj odluci, ali Hayward je izgleda ipak i ranije donio odluku.

Jazzeri su ga izabrali na NBA draftu 2010. godine kao deveti izbor, iz sezone u sezonu sve više je napredovao, no nije htio nastaviti s Jazzerima već se okrenuo prema Bostonu s kojim želi otići do naslova prvaka.

Veliki razlog Haywardovog dolaska u Boston je i trener Celticsa Brad Stevens s kojim je Hayward radio na sveučilištu Butler. "Imamo nedovršen posao još iz 2010. godine, a to je osvajanje naslova prvaka", napisao je Hayward.

Budući igrač Celticsa oprostio se od Utah Jazza dugačkim pismom na The Player's Tribune gdje je također demantirao kako je odluku donio puno ranije iako američki mediji tvrde drugačije.

"Ono što je ludo, čak i prije nego što sam imao priliku donijeti odluku te sjesti i ovo napisati, čak i prije nego što sam imao priliku razgovarati s ljudima koje volim, već sam čitao kako sam donio odluku o odlasku u Boston. Valjda tako stvari funkcioniraju u 2017. godini i žao mi je zbog toga", istaknuo je Hayward.

Osim Bostona i Utah Jazza u igri je bio i Miami Heat, no njegove šanse su od početka bile male. Bilo je jasno da će Hayward ostati u Salt Lake Cityju ili preseliti u Boston, šanse Miamija bile su simbolične.

U Boston odlazi nakon sezone u kojoj je prosječno ubacivao 21.9 poena uz 5.4 skokova i 3.5 asistencije po susretu. Njegov dolazak u Boston znači i da će se Celticsi morati odreći nekog od igrača, a prvi na izlaznim vratima je Marcus Smart za kojeg su već neki klubovi počeli pokazivati interes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!