Tenis

Nositeljice redom uspješne, Španjolac zaustavio Nishikorija

Branimir Korać • petak, 07.07.2017.
Nositeljice redom uspješne, Španjolac zaustavio Nishikorija
Foto: EPA

Treće kolo u muškoj i ženskoj konkurenciji nije donijelo puno iznenađenja, kod tenisača neočekivan je tek poraz Nishikorija protiv Bautiste Aguta dok su favoritkinje kod tenisačica prošle dalje...

Roberto Bautista Agut sljedeći je protivnik Marina Čilića koji je ipak očekivao dvoboj protiv Keija Nishikorija. Međutim Japanac je dosta griješio, imao je gotovo dvostruko više neprisiljenih pogrešaka i upisao je poraz. Bautista Agut bio je konstantan tijekom meča te izborio prolaz u četvrto kolo.

Do zasluženog prolaza došao je Gilles Müller koji je u tri seta svladao Aljaža Bedenea. Bedene je samo u drugom setu imao break prednosti i to na njegovom početku, ali vrlo brzo izgubio je servis i Müller je stigao do preokreta. U konačnici 19 as servisa za Luksemburžanina koji je tako opravdao status favorita u ovom dvoboju.

Odličan meč odigrao je Benoit Paire koji je u tri seta svladao Jerzyja Janowicza. Francuz je pogodio 63 winnera uz samo 22 neprisiljene pogreške te nije dopustio Janowiczu da mu ozbiljnije zaprijeti preuzimanjem kontrole nad mečom. Poljak je imao break prilika, ali nije iskoristio nijednu.

U četvrtom kolu je očekivano i Rafael Nadal kojem bi okolnosti trebale ići u prilog što turnir više odmiče. U trećem kolu u tri seta svladao je Karena Hačanova, no u četvrtom kolu čeka ga pravo iskušenje protiv Müllera. "On je specijalist za travu i ovo mu je bez ikakve dvojbe najbolja podloga. Bit će iznimno teško", smatra Nadal.

Prvi nositelj Andy Murray izgubio je set protiv Fabija Fogninija, ali ipak je uspješno dovršio meč. Talijan je imao ogromnu priliku odvesti meč u peti set, vodio je s 5:2 u četvrtom setu, propustio je pet set lopti i na kraju izgubio taj set sa 7:5. "Teško je igrati protiv igrača koji poput Fabija ima sve udarce. Teško je procijeniti njegove udarce i to me izbacivalo iz ritma", tvrdi Murray.

Viktoria Azarenka na povratku tenisu stigla je do četvrtog kola Wimbledona. U trećem kolu igrala je protiv domaće igračice Heather Watson te ju svladala u tri seta. U završnici trećeg seta Watson je značajno pala u igri, izgubila je dva uzastopna servis gema i iako je imala 15:40 kod 5:4, nije se uspjela vratiti u meč.

Nakon meča dosta se pričalo i navodnim nedozvoljenim savjetima Azarenkinog trenera, Kim Clijsters tvrdi kako joj je on iz gledališta davao savjete, što je zabranjeno, ali Azarenka to opovrgava. "Ne znam o čemu ljudi pričaju jer sam jedna od rijetkih igračica koje tijekom meča niti ne gledaju prema treneru. Ako se to i dogodilo, propustila sam. Neću sada imenovati, ali neke igračice stalno imaju konverzaciju", kaže Azarenka.

U četvrtom kolu imat će dosad najteže iskušenje. Igrat će protiv Simone Halep koja je trebala samo dva seta za pobjedu protiv Shuai Peng.

Ana Konjuh u osmini finala igrat će protiv Venus Williams koja je eliminirala Naomi Osaku.

Wimbledon, treće kolo:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 18) - Kei Nishikori (Japan, 9) 6:4, 7:6(3), 3:6, 6:3
Gilles Müller (Luksemburg, 16) - Aljaž Bedene (Velika Britanija) 7:6(4), 7:5, 6:4
Benoit Paire (Francuska) - Jerzy Janowicz (Poljska) 6:2, 7:6(3), 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Karen Hačanov (Rusija, 30) 6:1, 6:4, 7:6(3)
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Fabio Fognini (Italija, 28) 6:2, 4:6, 6:1, 7:5
Kevin Anderson (Južna Afrika) - Ruben Bemelmans (Belgija) 7:6(3), 6:4, 7:6(4)

Wimbledon, treće kolo:
Caroline Garcia (Francuska, 21) - Madison Brengle (SAD) 6:4, 6:3
Viktoria Azarenka (Bjelorusija) - Heather Watson (Velika Britanija) 3:6, 6:1, 6:4
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Shuai Peng (Kina) 6:4, 7:6(7)
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Carina Witthoeft (Njemačka) 6:1, 7:5
Johanna Konta (Velika Britanija, 6) - Maria Sakkari (Grčka) 6:4, 6:1
Jelena Ostapenko (Latvija, 13) - Camila Giorgi (Italija) 7:5, 7:5
Venus Williams (SAD, 10) - Naomi Osaka (Japan) 7:6(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!