Tenis

Muguruza u sjajnom dvoboju eliminirala Kerber, Halep ipak prejaka za povratnicu Azarenku

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.07.2017.
Muguruza u sjajnom dvoboju eliminirala Kerber, Halep ipak prejaka za povratnicu Azarenku
Foto: EPA

Poznate su sve četvrtfinalistice Wimbledona, a među njima nema prve igračice svijeta Angelique Kerber. Njemica je poražena od Garbine Muguruze...

Jelena Ostapenko, neočekivana osvajačica Roland Garrosa, plasirala se u četvrtfinale Wimbledona. U četvrtom kolu igrala je protiv Eline Svitoline i upisala pobjedu 6:3, 7:6 iskoristivši tek osmu meč loptu. Pet njih propustila je kod 5:3 i 5:4, zatim se našla u problemima kada je Svitolina napravila break i servirala za drugi set da bi u 13. igri ipak s 8:6 došla do pobjede.

U četvrtfinalu igrat će protiv 37-godišnje Venus Williams kojoj će to biti treći uzastopni dvoboj protiv igračica rođenih 1997. godine. Već je eliminirala Naomi Osaku i Anu Konjuh.

Deset godina Svetlana Kuznjecova čekala je na novo četvrtfinale u Wimbledonu. Do njega je došla nakon odličnog nastupa protiv Agnieszke Radwanske koju je nadigrala u svakom smislu te potpuno zasluženo došla do prolaza. Radwanska je daleko od prave forme i u ovom meču nije imala nikakve šanse.

Najbolji meč dana odigrale su bez dvojbe Garbine Muguruza i Angelique Kerber, a njihov dvoboj s pravom ulazi u konkurenciju za najbolji meč turnira. U konačnici sretnija je bila Španjolka koja je slavila nakon velike borbe u tri seta. Kerber je ove sezone u dosta promjenjivoj formi, a niti najbolji nastup u 2017. godini nije joj bio dovoljan za pobjedu.

Johanna Konta prva je Britanka od 1984. godine koja je prošla u četvrtfinale Wimbledona. Ostaje žal za porazom Donne Vekić u drugom kolu jer je dojam da je umjesto Konte tu mogla biti Donna. Uz veliku pomoć navijača Konta je iščupala pobjedu protiv Garcije koja je pala pod pritiskom u trećem setu i upisala poraz izgubljenim servisom u desetom gemu.

Caroline Wozniacki i šesti put u karijeri zapela je u četvrtom kolu Wimbledona. Dankinja je imala dobru priliku protiv Coco Vandeweghe, ali nije ju iskoristila i Amerikanka zasluženo ide dalje. U trenucima kada je igrala svoj najbolji tenis, Vandeweghe je bila za klasu iznad Wozniacki i mogla je i lakše do pobjede.

U najzvučnijem dvoboju dana Simona Halep svladala je Viktoriju Azarenku sa 7:6, 6:2. Azarenka može biti zadovoljna svojim nastupom u Londonu nakon vrlo duge pauze, a u ovom dvoboju spremnija Halep ipak je došla do pobjede. Rumunjka ostaje kao najviše rangirana u turniru i kao prvi favorit za titulu.

Wimbledon, četvrto kolo:
Jelena Ostapenko (Latvija, 13) - Elina Svitolina (Ukrajina, 4) 6:3, 7:6(6)
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 7) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 9) 6:2, 6:4
Garbine Muguruza (Španjolska, 14) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 4:6, 6:4, 6:4
Johanna Konta (Velika Britanija, 6) - Caroline Garcia (Francuska, 21) 7:6(3), 4:6, 6:4
Coco Vandeweghe (SAD, 24) - Caroline Wozniacki (Danska, 5) 7:6(4), 6:4
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 7:6(3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!