Tenis

Novak Đoković posljednji četvrtfinalist Wimbledona

Mihaela Bradovski • utorak, 11.07.2017.
Novak Đoković posljednji četvrtfinalist Wimbledona
Foto: EPA

Gilles Müller i Rafael Nadal u ponedjeljak su razvukli svoj meč tako da Novak Đoković i Adrian Mannarino nisu niti započeli dvoboj. On je odigran na početku programa u utorak, a Đoković je očekivano slavio...

U posljednjem susretu četvrtog kola singla, Novak Đoković upisao je pobjedu protiv Adriana Mannarina. Dva sata i 15 minuta trebalo je Đokoviću da izbori prolaz u četvrtfinale uz manje probleme samo tijekom drugog seta.

Prvi set uzeo je bez problema i dominantno, dva puta oduzeo je servis Mannarinu koji je u tom razdoblju dosta riskirao i pritom griješio. Đoković je s druge strane bio precizan te je imao samo dvije neprisiljene pogreške u prvom setu.

I u drugi set Đoković je krenuo bolje, napravio je rano break, ali Mannarino se ipak vratio. Izborio je i tie-break gdje je poveo s 4:2, ali Đoković nakon toga gubi samo jedan poen do kraja seta i dolazi do velike prednosti.

Tijekom trećeg seta Đoković je zatražio i pomoć fizioterapeuta zbog problema s ramenom i to je jedina negativna stvar za njega iz ovog dvoboja.

Set je ipak bez problema priveo kraju, dobio ga sa 6:4 i izborio prolaz u četvrtfinale.

Tamo ga očekuje Tomaš Berdych s kojim je dosad igrao čak 27 puta i upisao samo dva poraza. Jedan od njih stigao je upravo u Wimbledonu i to 2010. godine kada je Berdych bio bolji sa 6:3, 7:6, 6:3.

Wimbledon, četvrto kolo:
Novak Đoković (Srbija, 2) - Adrian Mannarino (Francuska) 6:2, 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!