Tenis

Roger Federer nastavlja potragu za osmim Wimbledonom, u finalu ga čeka Marin Čilić

Petar Jenjić • petak, 14.07.2017.
Roger Federer nastavlja potragu za osmim Wimbledonom, u finalu ga čeka Marin Čilić
Foto: EPA

Švicarac Roger Federer po 11. puta u karijeri prošao je u finale Wimbledona i protiv Marina Čilića borit će se za osmi naslov i ukupno 19. Grand Slam u karijeri. U polufinalu je u tri seta bio bolji od Tomaša Berdycha...

Roger Federer i dalje ne zna za gubitak seta na ovom turniru, Švicarac je u drugom polufinalnom meču dana svladao Čeha Tomaša Berdycha 7:6, 7:6, 6:4 i izborio finalni dvoboj s Marinom Čilićem.

Nije to možda bio najbolji Federerov meč, posebno u prva seta kada se mučio doći do prednosti, ali je ponovno pokazao snagu i koncentraciju u ključnim trenucima meča. U svom 11. finalu u Wimbledonu borit će se za osmu titulu. Zanimljivo, posljednji set izgubio je prije točno mjesec dana na turniru u Stuttgartu gdje ga je pobijedio Tommy Haas.

Berdych je pokazao kako se s Federerom itekako može igrati. Iako je Švicarac došao do breaka i poveo s 4-2, Čeh se vrlo brzo vraća u set, nešto kasnije spašava dvije break prilike i dolazi do tie-breaka. Ipak, u 13. igri nije uspio zadržati istu razinu koncentracije pa je Federer došao do prvog seta sa 7-4.

U drugom setu nije bilo nijednog breaka, oba su tenisača čvrsto držala svoj servis i ponovno došli do tie-breaka. Federer je došao do 6-3 i tri set lopte, iskoristio je drugu i stigao na korak do pobjede.

Treći je set ujedno bio i posljednji, Švicarac je spasio dvije vezane break lopte i u sljedećem gemu oduzeo servis protivniku za vodstvo 4-3. Do kraja meča nije imao problema te je došao na korak do novog naslova.

Finale protiv Marina Čilića igrat će u nedjelju s početkom u 15 sati.

Wimbledon, polufinale, tenisači:
Roger Federer - Tomaš Berdych 7:6 (4), 7:6 (4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu14.07.2017. u 20:52
    Finale Wimbeldona protiv Rogera Federera, najveceg svih vremena, ima li ista veceg od toga!? Sretno Marine u finalu!
    vjesu