Košarka

Hrvatska ostala na stopostotnom učinku pobjedom protiv Mađarske

Petar Jenjić • subota, 15.07.2017.
Hrvatska ostala na stopostotnom učinku pobjedom protiv Mađarske
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Niti Mađarska nije bila prevelika prepreka za hrvatsku košarkašku reprezentaciju do 20 godina. Izabranici Damira Rajković upisali su i drugu pobjedu na turniru, danas su slavili rezultatom 78:57...

Mađarska je kudikamo bila ozbiljniji protivnik od Kosova, ali i kao takav za mlade hrvatske košarkaše nije predstavljao preveliki problem. Pobjedom 78:57 ostali su na stopostotnom učinku.

Drugi je to poraz Mađarske koja je jučer nakon produžetka s minimalnih 68:67 poražena od Portugala. Upravo su Portugalci, koji su ranije tijekom dana svladali vršnjake iz Irske, sljedeći protivnik izabranicima Damira Rajkovića.

Mađari su u nekoliko navrata tijekom prve dionice uspijevali doći do minimalne prednosti, ali ostatak dvoboja pripao je Hrvatskoj. Već je na poluvremenu mlada hrvatska reprezentacija imala dvoznamenkastu prednost (43:32).

Rajkovićevi izabranici susret su prelomili odličnom trećom četvrtinom koju su dobili s 21:9. Na ulasku u posljednjih deset minuta došli su do +26 (67:41) i mirno zaključili dvoboj u svoju korist.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Roko Badžim s 24 poena (5/6 za dva, 4/10 za tricu, slobodna bacanja 2/3) i šest skokova, Domagoj Vrkić je dodao 16 koševa (8/12 za dva) i 13 skokova.

Najbolji je kod Mađarske bio Attila Demeter s 15 koševa (4/7 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 1/5) i pet skokova.

Europsko prvenstvu U-20, Divizija B:
Hrvatska - Mađarska 78:57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!