Tenis

Ivan Dodig iznenadio Rumunja Copila i plasirao se u osminu finala Umaga

Dario Dodić • ponedjeljak, 17.07.2017.
Ivan Dodig iznenadio Rumunja Copila i plasirao se u osminu finala Umaga
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig ubilježio je odličan nastup na otvaranju ATP turnira u Umagu. U prvom je kolu u dva seta svladao favoriziranog Rumunja Mariusa Copila i opravdao dobivanje pozivnice od strane organizatora...

Ivan Dodig dobar je dio svoje karijere fokus usmjerio na igranje parova, stoga ne čudi što je trenutno 412. tenisač svijeta u singlu. I takav je bio prevelika prepreka za 85. igrača svijeta, Rumunja Mariusa Copila, koji je uoči meča prvog kola ATP turnira u Umagu protiv Dodiga glasio za velikog favorita.

No, favoriti ne pobjeđuju uvijek, pogotovo ne Copil protiv Dodiga. Naime, dosad su dvojica tenisača rekete ukrstila tri puta i sva je tri puta slavio hrvatski tenisač.

Siguran je na otvaranju meča bio Dodig, svoj je servis držao bez velikih problema i u nekoliko je navrata opasno prijetio Rumunju. Izvukao se Copil u šestoj igri kada je Dodig prokockao tri break-prilike, ali u desetoj igri rumunjskom tenisaču nije bilo spasa. Dodig je dohvatio dvije break/set-lopte, prvu je izvukao Copil, ali drugom Hrvat dolazi do prednosti u setovima.

Nakon slabog otvaranja drugog seta, u kojem je odmah izgubio servis, Dodig se brzo oporavio i u četvrtoj igri vratio break. Opasno je živio hrvatski tenisač u 11. igri, spasio je dvije break-lopte u maratonskom gemu, ali je nekako dogurao do tie-breaka. Tamo je ipak Dodig pokazao da je raspoloženiji od Rumunja, trećom meč-loptom dolazi do 7:4 i nakon gotovo dva sata igre hvata osminu finala Umaga.

Tamo ga čeka 105. igrač svijeta, Marco Cecchinato. Talijan je s 2-1 u setovima u prvom kolu iznenadio petog nositelja Gillesa Simona.

ATP Umag, 1. kolo:
Ivan Dodig (HRV, WC) - Marius Copil (RUM) 6:4, 7:6(4)
Marco Cecchinato (ITA) - Gilles Simon (FRA, 5) 6:1, 3:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!