Tenis

Prvi i treći nositelj eliminirani u Bastadu, David Ferrer lakoćom do prolaza

Branimir Korać • srijeda, 19.07.2017.
Prvi i treći nositelj eliminirani u Bastadu, David Ferrer lakoćom do prolaza
Foto: EPA

Pablo Carreno Busta i Pablo Cuevas neće igrati u četvrtfinalu turnira u Bastadu. Obojica su zaustavljeni već na prvim preprekama nakon što su odmarali u prvom kolu...

U argentinskom dvoboju u drugom kolu Bastada Diego Sebastian Schwartzman nastavio je seriju pobjeda protiv Renza Oliva. Sedmi nositelj odigrao je dobar meč i peti put u nizu svladao je Oliva što je ujedno i njegova deveta pobjeda u 14 međusobnih dvoboja. Ove godine susreli su se u Riju gdje je Schwartzman bio bolji u tri seta da bi ovdje ipak lakše slavio sa 6:4, 6:1.

Pablo Carreno Busta zaustavljen je već u prvom nastupu u Bastadu, Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, Carreno Busta u drugom kolu imao je meč u rukama protiv Andreja Kuznjecova, vodio je 6:4, 5:3, ali Rus se spasio i uzeo set u tie-breaku. U trećem setu Carreno Busta počeo je sve jače osjećati bolove u trbušnom zidu te je odlučio predati meč.

Vrlo loš meč odigrao je Pablo Cuevas koji je potpuno podbacio protiv Henrija Laaksonena. Treći švicarski reket slavio je sa 6:4, 6:3 u meču u kojem mu je Cuevas prilično pomogao brojnim neprisiljenim pogreškama. Urugvajac je imao problema s ozljedama zbog čega je preskočio i Wimbledon te očito još nije u pravom izdanju.

Nikakvih problema nije imao David Ferrer koji je za samo 55 minuta iz turnira ispratio Dustina Browna. Brown ovaj put nije bio raspoložen, a s druge strane Ferrer je odigrao vrlo dobar meč te posve nadigrao svog protivnika. Iskoristio je sve četiri break lopte i izbjegao nepotrebno kompliciranje.

ATP Bastad, drugo kolo:
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 7) - Renzo Olivo (Argentina) 6:4, 6:1
Andrej Kuznjecov (Rusija) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 1) 4:6, 7:6(5), 3:0 predaja Carrena Buste
Henri Laaksonen (Švicarska) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 3) 6:4, 6:3
David Ferrer (Španjolska, 8) - Dustin Brown (Njemačka) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!