Nogomet

Cibalijina agonija se nastavlja, a slijedi joj gostovanje u Maksimiru

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 21.07.2017.
Cibalijina agonija se nastavlja, a slijedi joj gostovanje u Maksimiru
Foto: FaH

Prvi susret drugog kola HT Prve lige igra se u Maksimiru gdje Dinamo dočekuje Cibaliju. Modri u susret ulaze sa statusom favorita, Mario Cvitanović moći će pokazati na čemu je radio tijekom tjedna, a Cibalijini igrači pokušat će se izboriti za prvi ovosezonski bod...

Dinamo i Cibalia u Maksimiru otvaraju drugo kolo HT Prve lige. Modri su u sezonu krenuli domaćom pobjedom protiv Istre 1961 dok je Cibalia gostovala u Zaprešiću i upisala poraz 3:1.

U Maksimiru tjedan je protekao bez većih stresova, Mario Cvitanović odradio je prvih tjedan dana na klupi Modrih i ako već nije bilo nekih promjena u odnosu na Ivajla Peteva i njegovu taktiku u susretu protiv Istre, sada bi se već mogli vidjeti neki potezi.

Novi trener prve momčadi Dinama tvrdi kako Cibalia nije bezopasan protivnik, proučio ju je u dvoboju prvog kola prvenstva te smatra kako je bilo određenih dobrih stvari u igri Vinkovčana bez obzira na poraz.

"Analizirali smo Cibaliju, gledali smo njihovu utakmicu protiv Intera. Ima tamo stvari koje su jako dobre, izgubili su od Intera, ali rezultat nije bio realan, Cibalia je bila čak kvalitetniji protivnik. Imaju prepoznatljivost u igri, što je pohvalno za njih. Sigurno da će im se osjetiti nedostatak Mišića koji je otišao u Mađarsku, ali ponavljam, želimo gledati samo sebe, našu igru, naš napredak u igri u svim segmentima koji smo trenirali. To je definitivno ključ i put kojim ja želim ići i put za koji mislim da je uspješan za ovu ekipu", prenosi službena stranica Cvitanovićeve riječi.

Pod upitnikom za nastup je Ante Ćorić koji je već u prvom kolu osjetio zatezanje u mišiću i morao je napustiti igru, a Doumbia još uvijek nije potpuno spreman i radi po posebnom programu.

U Vinkovcima je ponovno bilo turbulentno, klub je napustio već spomenuti Mišić koji je preselio u Mađarsku, a spominjalo se kako bi još neki igrači mogli također promijeniti sredinu. Razlog, naravno, leži u teškoj financijskoj situaciji koja vlada u vinkovačkom klubu već jako dugo i igrači polako gube strpljenje.

Koliko je teška situacija u klubu, pokazuje i činjenica da dobar dio igrača uopće niti nema ugovor. Mladenu Bartoloviću nije lako, nije uopće siguran tko će mu se od igrača pojaviti na prvom sljedećem treningu.

Vinkovčani s mislima na egzistenciju gostuju u Maksimiru gdje se nadaju da bi mogli uz neku veliku požrtvovnost doći do boda. "Samo ako odigramo na najvišoj mogućoj razini i budemo dobri u svim segmentima, moći ćemo se nečemu nadati. Ako odigramo požrtvovno, angažirano i agresivno kroz svih 90 minuta, moći ćemo se nadati bodu", ističe Marko Pervan za Glas Slavonije.

Dvoboj u Maksimiru otvorit će drugo kolo, a Dinamu će dobro doći nekoliko dana odmora više kako bi se pripremio za prvi dvoboj protiv norveškog Odda.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!