Tenis

Ferrer i Dolgopolov spasili dvije meč lopte i došli do pobjede, glatko slavlje Verdasca

Petar Jenjić • petak, 21.07.2017.
Ferrer i Dolgopolov spasili dvije meč lopte i došli do pobjede, glatko slavlje Verdasca
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni susreti na ATP turniru u švedskom Bastadu gdje smo vidjeli dva vrlo zanimljiva dvoboja koji su odlučeni u tie-breaku trećeg seta. Aleksandr Dolgopolov svladao je Karina Kačanova, dok je David Ferrer prvi puta ove sezone povezao tri pobjede, slavljem protiv Henrija Laaksonena...

Dva seta i tek nešto više od sat vremena igre bilo je potrebno Andreju Kuznjecovu da osigura pobjedu protiv Diega Schwartzmana. Ruski tenisač ne briljira ove sezone i ovo mu je tek treći put da je uspio zaredati tri pobjede. Po dva breaka u svakom setu bila su i više nego dovoljna Kuznjecovu za ulazak među četiri najbolja.

U polufinalu će igrati protiv Ukrajinca Alexandra Dolgopolova koji je nakon velike borbe i točno dva sata igre uspio svladati Rusa Karena Hačanova.

Prvi set, u kojem su odlučivale nijanse, otišao je na stranu Dolgopolova koji je u 13. igri bio bolji sa 7-5. Njegov protivnik uzvraća u drugom setu i poravnava rezultat, a u odlučujućem dolazi do dva servisa za pobjedu. Međutim, ne koristi dvije meč lopte i u konačnici upisuje poraz u novom tie-breaku.

Od turnira u Dubaiju i poraza od Andyja Murraya u finalu Fernando Verdasco nije došao ovako daleko. Španjolski tenisač je u glatka dva seta bio bolji od sunarodnjaka i drugog nositelja Alberta Ramos-Vinolasa. U cijelom meču dopustio je tek jednu break loptu, potpuno je dominirao, malo griješio i zasluženo došao do pobjede.

Prvi puta ove sezone David Ferrer povezao je tri pobjede na ATP Touru. Španjolac je nakon 2 sata i 43 minute igre bio bolji od Švicarca Henrija Laaksonena. U trećem setu Laaksonen je imao dvije meč lopte na suparnikov servis, ali je Ferrer obje uspio izvući i izboriti tie-break. Odmah na početku 13. igre došao je do prednosti, poveo s 4:0 i iskoristio treću meč loptu za polufinale gdje ga čeka dvoboj s Fernandom Verdascom.

ATP Bastad, četvrtfinale:
Andrej Kuznjecov - Diego Schwartzman (7) 6:3, 6:3
Aleksandr Dolgopolov - Karen Hačanov 7:6 (5), 3:6, 7:6 (2)
Fernando Verdasco (6) - Albert Ramos-Vinolas 6:3, 6:2
David Ferrer (8) - Henri Laaksonen 7:5, 3:6, 7:6 (3)

ATP Bastad, polufinale:
Andrej Kuznjecov - Aleksandr Dolgopolov
Fernando Verdasco - David Ferrer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!