Vodeni sportovi

Hrvati složni: "Nismo gubili koncentraciju, odigrali smo odlično i jedva čekamo polufinale"

Branimir Korać • srijeda, 26.07.2017.
Hrvati složni: "Nismo gubili koncentraciju, odigrali smo odlično i jedva čekamo polufinale"
Foto: EPA

U hrvatskom taboru nakon pobjede protiv Italije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva s razlogom je vladalo veliko zadovoljstvo. Reprezentativci su redom isticali visoku razinu koncentracije i dobru igru...

Anđelo Šetka odradio je dobru utakmicu koju je začinio s dva postignuta pogotka, međutim ne želi isticati svoje golove.

"Ja gledam vaterpolo na drugi način - daj momčadi sve od sebe pa makar ne postignem nijedan gol na turniru, a momčad pobjeđuje. Nikad ne gledam sebe i koliko golova dajem. Naravno svaki gol je dobrodošao, u ovakvim utakmicama potreban je svaki pogodak, svaki igrač, svaka obrana, svaki blok i iskreno nekad mi je draži blok nego gol."

Šetka je igrao u Italiji te dodaje kako je to bio i motiv više u ovom susretu.

"Možda smo mi koji smo igrali i oni koji igraju u Italiji bili malo više motivirani. Idemo razmišljati o onome što je ispred nas, da se probudi još veći inat u tom polufinalu."

Slijedi Srbija, vrlo težak, najteži protivnik, ali Hrvatska želi u finale.

"Mi smo imali cilj uoči Budimpešte, a on sigurno nije stati u polufinalu. Italija je apsolvirana, još ćemo malo vremena potrošiti na tu utakmicu kako bi vidjeli gdje smo griješili i okrećemo se polufinalu. Polufinale Svjetskog prvenstva - za to se živi, za to treniraš cijelu karijeru i sanjaš takve utakmice."

"U sportu nema nepobjedivih, ali gubili smo dosad. Međutim puno radimo, treniramo, mučimo se i nismo došli ovdje gubiti utakmice. No to vrijedi za sve reprezentacije, ni Kazahstan nije došao ovdje bilježiti poraze, a kamoli mi. Nama je ovo nova prilika, javnost vjerojatno gušta jer igraju Hrvatska i Srbija, ali nama je to utakmica kao svaka druga, jedino što je polufinale Svjetskog prvenstva pa je ulog veći."

Sjajan je bio Xavi Garcia koji je dalekometnim šutevima frustrirao Talijane te je susret završio s četiri postignuta pogotka. Španjolac u hrvatskoj kapici zadovoljan je nastupom.

"Znali smo da će protiv Italije biti velika borba, ovog ljeta igrali smo dva puta s njima i oba puta izgubili. Oni igraju snažno od prve do zadnje minute, vodili smo 10:7, ali oni su odmah zabili i vratili se u utakmicu tri minute prije kraja. Igrali smo i dosad dobro, ali znali smo da za ulazak u polufinale moramo pokazati još malo više. Odigrali smo odlično, nismo gubili koncentraciju i čestitam svim suigračima."

Doprinos lijepim pogotkom dao je i Ante Vukičević koji posebno ističe izbjegavanje dobro poznatih crnih minuta u hrvatskoj igri.

"Od početka do kraja igrali smo dobro i koncentrirano, za razliku od zadnjih utakmica s njima nismo upali u tu crnu rupu i to je bio ključ naše pobjede. I kada su se na kraju približili, pokazali smo karakter i da smo tu svi jedan za drugog".

Ivan Marcelić na vratima je dobro zamijenio Marka Bijača u drugom poluvremenu.

"Utakmica s puno igrača manje s obje strane, baš kako smo i očekivali te smo znali da tu trebamo tražiti put do pobjede. Ne znam sad točno statistiku, ali u bazenu je to izgledalo dosta dobro, agresivno i pokretljivo. Nismo im tu dali previše šanse, izlazili smo na njihove najopasnije igrače i tako im blokirali najjače strane."

"Moram biti spreman, ali Marko je definitivno jedan od najboljih vratara svijeta tako da se uopće ne bojim za nas golmane."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!