Nogomet

Cocu: "Osijek je kvalitetna momčad s nekoliko vrhunskih igrača, nema govora o podcjenjivanju"

Branimir Korać • srijeda, 26.07.2017.
Cocu: "Osijek je kvalitetna momčad s nekoliko vrhunskih igrača, nema govora o podcjenjivanju"
Foto: Kristijan Komarica

Pred nogometašima Osijeka je ogroman ispit. U četvrtak od 19 sati gostovat će na Phillips Areni u Eindhovenu kod velikog PSV-a. Trener Nizozemaca Phillip Cocu upozorava da se Osječane nipošto ne smije podcijeniti...

Iako PSV u ovaj susret ulazi kao veliki favorit, Phillip Cocu vrlo oprezno prilazi Osječanima. Trener nizozemskog velikana upozorava da je Osijek dobra momčad.

"Osijek možda nema veliko europsko ime, ali nipošto ga nećemo podcijeniti. To je kvalitetna momčad s nekoliko vrhunskih igrača. Često se smatralo da će PSV lakoćom proći protivnike koji nisu veliko ime, ali kroz povijest se pokazalo da to nije uvijek tako. Osijek ima niz tehnički odličnih igrača, hrvatsko prvenstvo već traje i čini se da je Osijeku Europa glavni prioritet", smatra Cocu.

Iako je Osijek već u natjecateljskom ritmu, Cocu smatra da će PSV biti u dovoljno dobroj formi za ovaj dvoboj.

"Prije tri i pol tjedna započeli smo s pripremama i glavni izazov bio je pripremiti momčad za ovaj meč. 11 igrača koji dobiju priliku, morat će odigrati dobru utakmicu i ostvariti dobar rezultat."

Jedan od onih koji bi trebali biti u prvih 11 je Jorrit Hendrix, mladi nizozemski veznjak od kojeg se očekuje iskorak ove sezone. Prošle sezone imao je dosta problema s ozljedom ligamenta, no sada je potpuno spreman.

"Znam što se od mene očekuje, ali neću žuriti s ničim. Cilj mi je samo ostati zdrav i odigrati što je moguće više utakmica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!