Vodeni sportovi

Joković: "Napravili smo stvarno veliki posao, ali ne smijemo se s tim zadovoljiti"

Branimir Korać • petak, 28.07.2017.
Joković: "Napravili smo stvarno veliki posao, ali ne smijemo se s tim zadovoljiti"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativci zasluženo su izborili ulazak u finale Svjetskog vaterpolskog prvenstva pobjedom protiv Srbije 12:11. Nakon dvoboja redom su isticali zasluženost slavlja, ali i da posao nije gotov...

Maro Joković odigrao je odličnu utakmicu, postigao tri pogotka i bio među najistaknutijim igračima Hrvatske. Ipak, našao je malu zamjerku.

"Primili smo malo previše golova, posebno u pozicijskoj obrani, ali dobro je da smo zabili jedan više. Unatoč tim oscilacijama u igri, zadržali smo pribranost koja nas krasi cijeli turnir. Napravili smo stvarno veliki posao, ali ne smijemo se s tim zadovoljiti nego se odmoriti, ovo zaboraviti i okrenuti se finalu."

Ključni trenutak nije htio isticati.

"Za ključni trenutak trebao bih prevrtiti cijelu utakmicu, ali mislim da je naš zadnji gol s igračem više bio dodatni impuls za zadnje dvije minute gdje smo se stvarno borili kao lavovi. Naša pobjeda je zaslužena, stvarno smo bili dobri."

U finalu slijedi dvoboj protiv Mađara koji će biti jednako težak kao i ovaj protiv Srbije.

"Moram priznati kako Mađare nisam baš previše gledao jer se nisam bavio previše drugim utakmicama, ali igraju pred domaćom publikom, progurali su se do ovog finala u pozitivnom ozračju. Bit će to vrlo težak dvoboj i za njih i za nas. U bazenu se nećemo čuti, bit će fizički jako naporno, ali ako odigramo ponovno ovako, pogotovo u napadu, mislim da bi trebalo biti dobro."

Veliku bitku na centru vodio je Luka Lončar koji je mogao samo čestitati suigračima i stožeru.

"Fantastična utakmica cijele momčadi, čestitam suigračima i stručnom stožeru, zaslužena pobjeda. Velika utakmica, i mi i Srbija igrali smo fantastično i do zadnje sekunde nije se znalo tko će pobijediti. Držali smo fanatičnu borbenost do kraja i zasluženo slavili."

Lončar je prije utakmice imao želju da Hrvatska što duže ostane u egalu.

"Prije utakmice bilo me strah da se ne odvoje na početku utakmice kao u zadnje dvije godine jer onda te fizikom i snagom pometu, ali uspjeli smo pokazati karakter, izdržali smo i zasluženo pobijedili."

Doprinos pobjedi dao je i Ivan Buljubašić koji se već okreće prema finalu.

"Zadnji put nam se ovako nešto slično dogodilo u Melbourneu prije deset godina i ponovilo se. Pokazali smo karakter i mentalnu snagu te izdržali sve njihove pritiske i na kraju u zadnjoj četvrtini okrenuli i izdržali sve do kraja. Nema vremena za odmor, okrećemo se finalu i nadam se da ćemo uspjeti napraviti što i Srbi prije tri godine na Europskom prvenstvu te pomrsiti Mađarima račune u finalu."

Anđelo Šetka ovaj put nije bio među strijelcima, ali i on je pomogao Hrvatskoj da izbori pobjedu.

"Napokon smo pobijedili i tu Srbiju koja nam je bila crna mačka iako smo i mi sami znali da vrijedimo. To je sport, oni su dobivali ranije, mi danas i sigurno je još puno velikih dvoboja s njima pred nama. Pobjeđivat će onaj koji bude inspiriraniji u tim trenucima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2017. u 10:59
    svaka čast, a sad po naslov
    Obrisan korisnik