Tenis

Nao Hibino spriječila kineska polufinala u Nanchangu

Petar Jenjić • petak, 28.07.2017.
Nao Hibino spriječila kineska polufinala u Nanchangu

Odigrani su i četvrtfinalni dvoboji na WTA turniru u Nanchangu nakon kojih domaćini mogu biti itekako zadovoljni jer su tri kineske igračice uspjele proći među četiri najbolje. Tek je Japanka Nao Hibino porazila Jing-Jing Lu i spriječila kineska polufinala...

Yafan Wag iz godine u godinu napreduje i polako se približava ulasku u TOP 100. Kineska igračica ove sezone osvojila je tek ITF turnir u Tianjinu, a sada se plasirala u polufinale Nanchanga. Bila je bolja od Su-Wei-Hsieh u dva seta, iako se meč mogao potpuno drugačije razviti. Hsieh je imala servis za set, ali nije uspjela iskoristiti prednost. U neizvjesnom tie-breaku propustila je jednu set loptu, Wang je propustila tri, ali je četvrtu iskoristila. Drugi set bio je jednosmjeran i završio je za 34 minute.

Niz Jing-Jing Lu prekinula je u četvrtfinalu Nao Hibino koja je bez većih problema došla do pobjede za sat i 11 minuta igre. Napravila je dva breaka po setu, jednom je Kineskinja uspjela izjednačiti i malo ozbiljnije zaprijetiti, ali više od toga nije išlo.

Druga nositeljica Shuai Peng potvrdila je ulogu favorita i svladala sunarodnjakinju Lin Zhu u dva seta. Zhu je dobro otvorila meč i s breakom prednosti povela 4:1, međutim, Peng se vratila u set i izborila tie-break. U 13. igri potpuno je dominirala i došla do prednosti. U drugom setu druga nositeljica nije prepustila nijedan gem i došla je do lagodne pobjede.

U polufinale se plasirala i treća kineska tenisačica, Xin-Yun Han, koja je u dva seta bila bolja od Australke Arine Rodionove za sat i 50 minuta provedenih na terenu. Rodionova je meč otvorila breakom, ali do kraja seta nije uspjela osvojiti niti gem. U drugom setu Han je čak tri puta dolazila do breaka, ali se svaki puta australska tenisačica uspijevala vratiti. Ipak, četvrti put oduzela je servis protivnici za vodstvo 6:5 i uspjela zaključiti meč u svoju korist.

WTA Nanchang, četvrtfinale:
Yafan Wang - Su-Wei Hsieh 7:6 (7), 6:0
Nao Hibino - Jing-Jing Lu 6:2, 6:3
Shuai Peng (2) - Lin Zhu 7:6 (2), 6:0
Xin-Yun Han - Arina Rodionova 6:1, 7:5

WTA Nanchang, polufinale:
Shuai Peng - Xin-Yun Han
Yafan Wang - Nao Hibino

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!