Vodeni sportovi

Joković: "Što drugo reći nego veličanstveno!", Buljubašić: "Nismo još ni svjesni što smo napravili"

Mihaela Bradovski • subota, 29.07.2017.
Joković: "Što drugo reći nego veličanstveno!", Buljubašić: "Nismo još ni svjesni što smo napravili"
Foto: EPA

Hrvatska je usred Budimpešte svladala Mađarsku u finalu Svjetskog prvenstva i vratila se na vrh nakon deset godina. U briljantnoj utakmici Hrvatska je zasluženo slavila 8:6...

Iza Jokovića je još jedan sjajan turnir, kada je trebalo bio je dobar, odigrao je veliku ulogu u osvajanju naslova svjetskih prvaka.

"Što drugo reći nego veličanstveno! S ovim snom smo lijegali svaku večer i on je postao java. Perfektan turnir i čestitke svima, borili smo se jedan za drugoga i zasluženo smo stigli do zlata. Prva četvrtina bila je perfektna, možda malo i predobra, ali držala nas je pola utakmice kada smo možda malo stali. U završnici smo opet profunkcionirali, presretan sam. Izjednačili su, ali to nas nije pokolebalo, zadržali smo pribranost i izgurali do kraja."

Ivan Buljubašić također je dao doprinos, a on je posebno isticao i veliku podršku koju je Hrvatska imala s tribina.

"Mislim da još nismo ni svjesni što smo napravili - usred Budimpešte pobijediti Mađarsku pred ovoliko gledatelja, no pohvalio bih i naše navijače, bili su fantastični. Nadglasati ovakvu hordu ljudi usred Budimpešte stvarno je nevjerojatno, bili su dodatni vjetar u leđa, pogotovo nakon što nas je Mađarska stigla. Dali su nam taj dodatni impuls i hvala im što su došli ovdje i podržali nas, mislim da smo im to vratili na najbolji mogući način."

Hrvatska je pokvarila planove domaćinu koji je vjerovao u zlato, ali na drugoj strani stajala je jedina reprezentacija koja je imala stopostotan učinak i s njim se i vraća kući.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet30.07.2017. u 11:45
    Riješeno, hvala
    Dario_SNet
  • narada10830.07.2017. u 11:13
    molim ispravite gresku. Maro je zabio za 2:0 sa centarske pozicije, nakon asista Garcie.
    narada108