Tenis

Odličan start Australaca na turniru u Los Cabosu, tri nastupa - tri pobjede

Branimir Korać • utorak, 01.08.2017.
Odličan start Australaca na turniru u Los Cabosu, tri nastupa - tri pobjede
Foto: EPA

Na ATP turniru u meksičkom Los Cabosu odigran je dio mečeva prvog kola. Čak trojica kvalifikanata izborila su prolaz u drugo kolo, među njima dvojica Australaca...

Talentirani Australac Thanasi Kokkinakis polako se vraća tenisu nakon ozljede, a u prvom kolu meksičkog turnira u Los Cabosu svladao je osmog nositelja Francesa Tiafoea. Kokkinakis je u vrlo tijesnom meču nakon više od dva sata borbe bio bolji u dva tie-breaka. Tiafoe je znatno pao u formi u posljednje vrijeme, nakon osvajanja Challengera u Aixu u svibnju, upisao je samo jednu pobjedu i to protiv Robina Haasea u Wimbledonu.

Novopečeni Australac Akira Santillan pregazio je Konstantina Kravčuka prepustivši mu samo jedan gem. Odličan meč odigrao je igrač rođen u Tokiju koji je nedavno dobio australsko državljanstvo te je posve neočekivano ostavio Kravčuka bez ikakve šanse.

U akciji je bio i jedan nositelj, Adrian Mannarino koji je lakoćom svladao Jasona Junga. Mannarino je slavio s dva puta po 6:3 i tako dobro otvorio nastup u Meksiku gdje se nada kvalitetnom rezultatu. Jungu je ovo šesti poraz u nizu i to šesti bez osvojenog seta.

Utorak donosi nastavak turnira i nove susrete prvog kola, a u akciji će biti i Ivo Karlović koji za protivnika ima kvalifikanta Quentina Halysa.

Los Cabos, prvo kolo:
Damir Džumhur (BiH) - Taro Daniel (Japan) 6:7(4), 6:3, 6:3
Evan King (SAD, Q) - Manuel Sanchez (Meksiko, WC) 6:4, 6:4
Thanasi Kokkinakis (Australija, WC) - Frances Tiafoe (SAD, 8) 7:6(3), 7:6(10)
Matthew Ebden (Australija, Q) - Dennis Novikov (SAD) 1:6, 6:3, 6:3
Akira Santillan (Australija, Q) - Konstantin Kravčuk (Rusija) 6:0, 6:1
Adrian Mannarino (Francuska, 7) - Jason Jung (Kineski Tajpeh) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!