Tenis

Kohlschreiber se namučio protiv Bagnisa, Zeballos do pobjede nakon trosatne borbe

Petar Jenjić • utorak, 01.08.2017.
Kohlschreiber se namučio protiv Bagnisa, Zeballos do pobjede nakon trosatne borbe
Foto: EPA

Zaključeno je prvo kolo ATP turnira u austrijskom Kitzbühelu gdje smo vidjeli nekoliko vrlo dramatičnih i zanimljivih dvoboja. Meč dana svakako je trosatna borba Horacija Zeballosa i Rogerija Dutre Da Silve iz koje je kao pobjednik izašao Argentinac. Peti nositelj Robin Haase zaključio je svoj nastup na turniru porazom od Santiaga Giralda, dok se Philipp Kohlschreiber namučio protiv Facunda Bagnisa...

Gotovo tri sata trajao je južnoamerički dvoboj Horacija Zeballosa i Rogerija Dutra Da Silve iz kojeg je kao pobjednik preokretom izašao argentinski tenisač i sedmi nositelj u Kitzbühelu. U tie-breaku drugog seta spasio je četiri meč lopte i poravnao rezultat. Imao je break prednosti u posljednjem setu, ali se Dutra uspio vratiti i izboriti novu 13. igru u kojoj ipak nije imao šanse. Zeballos je uspio iskoristiti prvu meč loptu.

Santiago Giraldo pobijedio je petog nositelja Robina Haasea u tri seta borbe. U odlučujućem setu ključnim se pokazao break za 4:3 kojim je Kolumbijac prelomio meč u svoju korist. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Giralda.

Za pobjedu se namučio i Philipp Kohlschreiber koji je u tri seta svladao kvalifikanta Facunda Bagnisa. Njemački tenisač imao je set i break prednosti, ali bez drame nije moglo. Bagnis uzvraća s pet uzastopnih gemova i dolazi do poravnanja. Ipak, u posljednjem setu jedan je break Kohlschreiberu bio dovoljan za konačnu pobjedu.

Sat i pol vremena na terenu proveo je sedmi nositelj Jiri Vesely koji je porazio Yannicka Hanfmanna u dva seta. Nakon lakše dobivenog prvog seta Čeh je u drugom došao do breaka, ali se Hanfmann vratio i poravnao rezultat na 4:4. Ipak, već u sljedećem gemu Vesely vraća prednost na svoju stranu i dolazi do prolaska u drugo kolo.

U njemačkom dvoboju Jan-Lennard Struff - Tommy Haas bolji je bio 12 godina mlađi Struff koji je u Kitzbühelu šesti nositelj. Tijekom prvog seta spasio je tri break šanse protivnika, a zatim iskoristio svoju prvu za vodstvo 3:1 koje je zadržao do kraja. U drugom nijedan tenisač nije uspijevao doći do breaka pa se igrao tie-break gdje je ponovno bio uspješniji Struff i za sat i 35 minuta došao do pobjede.

ATP Kitzbühel, prvo kolo:
Horacio Zeballos (8) - Rogerio Dutra Da Silva 2:6, 7:6 (11), 7:6 (4)
Santiago Giraldo - Robin Haase (5) 7:6 (8), 4:6, 6:4
Philipp Kohlschreiber - Facundo Bagnis 7:5, 3:6, 6:3
Jiri Vesely (7) - Yannick Hanfmann 6:4, 6:4
Jan-Lennard Struff (6) - Tommy Haas 6:3, 7:6 (4)
Renzo Olivo - Thiago Monteiro 7:5, 6:2
Gerald Melzer - Carlos Berlocq 6:4, 5:7, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!