Tenis

Wimbledonska pobjednica bila je prejaka, kraj za Konjuh u Stanfordu

Branimir Korać • petak, 04.08.2017.
Wimbledonska pobjednica bila je prejaka, kraj za Konjuh u Stanfordu
Foto: FaH

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh oprostila se od WTA turnira u Stanfordu porazom u četvrtfinalu. Bolja od nje u dva seta bila je wimbledonska pobjednica Garbine Muguruza...

Ana Konjuh nije uspjela iznenaditi wimbledonsku pobjednicu Garbine Muguruzu u četvrtfinalu WTA turnira u Stanfordu. Prva nositeljica turnira i četvrta igračica svijeta bila je jednostavno prejaka, odigrala je čitav meč na visokoj razini i na kraju sa 6:1, 6:3 osigurala plasman u polufinale.

Previše je najbolja hrvatska tenisačica griješila i predobra je tenisačica Muguruza da se takve pogreške ne bi kažnjavale. S druge strane, i ono malo break-prilika koje je Konjuh imala, Španjolka je spasila i posve zasluženo nakon sat vremena igre došla do pobjede.

Slabo je u meč ušla Ana, niti jedan poen nije osvojila na svom prvom servisu, Muguruza lakše od očekivanog dolazi do breaka. Imala je priliku Hrvatica odmah vratiti oduzeti servis, ali Muguruza se izvukla i otišla na 2:0. U tom je trenutku prvi set realno bio gotov, Muguruza je igrala sjajno, Konjuh vrlo slabo, Španjolka dolazi do još dva breaka i s laganih 6:1 uzima set.

U drugom je setu nešto bolje igrala Ana, manje je griješila, ali nije to bilo dovoljno protiv osvajačice Wimbledona. Ponovno u ključnim trenucima Konjuh prilike nije iskoristila, imala je break-loptu u prvoj igri. U šestom gemu svoju šansu koristi Španjolka, oduzima servis Ani i sa 6:3 osigurava polufinale.

Tamo će igrati protiv pobjednice dvoboja (Keys - Curenko).

WTA Stanford, četvrtfinale:
Garbine Muguruza (ŠPA, 1) - Ana Konjuh (HRV, 5) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!