Tenis

Zverev, Keys i Makarova pobjednici prošlotjednih turnira

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.08.2017.
Zverev, Keys i Makarova pobjednici prošlotjednih turnira
Foto: EPA

Alexander Zverev, Madison Keys i Ekaterina Makarova odnijeli su titule pobjednika na prošlotjednim turnirima koji su igrani na američkom betonu...

Mladi Nijemac Alexander Zverev stigao je do pete titule u karijeri, četvrte ove godine. U finalu Washingtona svladao je Kevina Andersona sa 6:4, 6:4 i tako nastavio sjajnu sezonu.

Zverev je u Washingtonu briljirao, bio je vrlo uvjerljiv protiv Daniila Medvedeva i Keija Nishikorija, dvojice igrača koji nisu nimalo bezopasni, a u finalu je nadigrao i iskusnog Andersona.

Još jednom je Zverev došao do pobjede bez ijedne ponuđene break lopte protivniku, a s druge strane lakoćom je dolazio do prednosti i tako stigao do prve titule na američkom betonu u karijeri.

"Mislim da sam pokazao kako već sada mogu igrati s velikim dečkima. Nisam jedan od onih koji bi mogli u budućnosti biti dobri, pokušavam to biti već sada", kaže Zverev.

Do prve titule nakon više od godinu dana čekanja došla je Madison Keys. Amerikanka je u finalu Stanforda svladala sunarodnjakinju Coco Vandeweghe sa 7:6, 6:4.

Keys je odigrala dobar meč i otišla do kraja, protiv Vandeweghe nije ranije igrala, a u prvom međusobnom dvoboju slavila je sa 7:6, 6:4.

"Mislim da smo obje odigrale vrlo kvalitetno, meč je bio tijesan i odlučivale su nijanse. Bilo je zabavno igrati protiv prijateljice i to u sveameričkom finalu", rekla je nakon susreta Vandeweghe.

Još duže na finale i titulu čekala je Ekaterina Makarova. Ruskinja je posljednji put bila u finalu još 2014. godine u Pattayi kada je slavila protiv Karoline Pliškove.

Njemica je propustila svoju priliku u drugom setu u kojem je povela sa 6:5 i servirala za meč, ali nije izdržala i nakon toga je potonula. Vrlo brzo izgubila je set u 13. igri, a zatim u trećem setu nije osvojila niti gem.

Za Makarovu ovo je ukupno treća titula u karijeri nakon što je 2010. godine osvojila turnir u Eastbourneu, a zatim Pattayju.

Washington, finale:
Alexander Zverev (Njemačka, 5) - Kevin Anderson (Južna Afrika, 15) 6:4, 6:4

Stanford, finale:
Madison Keys (SAD, 3) - Coco Vandeweghe (SAD, 6) 7:6(4), 6:4

Washington, finale:
Ekaterina Makarova (Rusija, 7) - Julia Goerges (Njemačka, 4) 3:6, 7:6(2), 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!