Tenis

VIDEO: 17. meč i 17. Federerova pobjeda protiv Ferrera, Haase izbacio Dimitrova

Petar Jenjić • četvrtak, 10.08.2017.
VIDEO: 17. meč i 17. Federerova pobjeda protiv Ferrera, Haase izbacio Dimitrova
Foto: EPA

Niti u 17. međusobnom dvoboju David Ferrer nije uspio pobijediti Rogera Federera, Švicarac je slavio u tri seta i izborio četvrtfinale Montreala. Do pobjede je došao i Roberto Bautista-Agut koji je spasio meč loptu protiv Gaela Monfilsa kao i Robin Haase koji je pobijedio Grigora Dimitrova...

Velikim preokretom u rezultatu, ali i u vlastitoj igri, Diego Schwartzman plasirao se u svoje drugo četvrtfinale na Mastersima ove sezone. Argentinac je izgubio prvih osam gemova od Amerikanca Jareda Donaldsona, ali je uspio preokrenuti meč u svoju korist. U drugom setu napravio je drugi break prvi vodstvu 6:5, dok je isto napravio i u odlučujućem kada je iskoristio prvu meč loptu i došao do pobjede.

Roberto Bautista-Agut je u trosatnom trileru po prvi puta u karijeri svladao Gaela Monfilsa i prošao u sljedeću fazu. Francuz je dobio prvi set i u drugom poveo s 3:1, ali Agut dobiva četiri od pet sljedećih gemova i dolazi do tie-breaka kojeg dobiva sa 7:5. U 12. gemu posljednjeg seta servisom je spasio jednu meč loptu i izborio novu 13. igru koju je lakoćom dobio za treće četvrtfinale na Masters turnirima.

Kao što sam i mogao očekivati odigrao sam jako puno dugačkih izmjena. Sretan sam i sada ću se pokušati odmoriti te uživati u pobjedu prije nego se krenem pripremati za sljedeći meč", rekao je Agut nakon meča.

U trećem međusobnom dvoboju do prve je pobjede došao Robin Haase protiv Grigora Dimitrova. Nizozemac je slavio u tri seta za dva sata i 11 minuta na terenu. Prva dva seta bila su vrlo izjednačena, nijanse su odlučivale pa se otišlo u odlučujući treći. Nakon početnih 1:1 Haase je uzeo pet uzastopnih gemova i zaključio meč.

Roger Federer jako se namučio protiv Davida Ferrera, ali je u konačnici uspio doći do pobjede u tri seta. Tako je Španjolac i u današnjem meču, ukupno 17. međusobnom, ostao bez pobjede protiv Švicarca. Ferrer je iskoristio nešto nervozniji početak Švicarca i došao do prvog seta, no kako je meč odmicao Federer igrao je sve sigurnije, posebno na vlastitom servisu. Treći set bio je jednosmjerna ulica, Federer je došao do dvostrukog breaka i riješio pitanje pobjednika.

ATP Montreal, osmina finala:
Roberto Baustista-Agut (12) - Gael Monfils 4:6, 7:6 (5), 7:6 (2)
Diego Schwartzman - Jared Donaldson 0:6, 7:5, 7:5
Robin Haase - Grigor Dimitrov (7) 7:6 (3), 4:6, 6:1
Roger Federer (2) - David Ferrer 4:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!