Tenis

Halep pregazila Strycovu, Wozniacki nadigrala Radwansku za prolaz u četvrtfinale

Branimir Korać • četvrtak, 10.08.2017.
Halep pregazila Strycovu, Wozniacki nadigrala Radwansku za prolaz u četvrtfinale
Foto: EPA

Odigrano je prvih pet susreta osmine finala turnira u Torontu, a favoritkinje su uspješno odradile posao i prošle u četvrtfinale...

Francuskinja Caroline Garcia upisala je relativno lako pobjedu protiv mlade Amerikanke CC Bellis i tako prošla u četvrtfinale turnira u Torontu. U prvom setu imala je manjih problema u završavanju posla, ali zato je u drugom igrala odlično i lako uzela set sa 6:2.

Prva igračica svijeta Karolina Pliškova provukla se u četvrtfinale nakon što joj je Naomi Osaka predala meč. Osaka se oporavila nakon glatkog gubitka prvog seta i u drugom igrala odlično, ali ozljeda ju je zaustavila i odmah na startu trećeg seta na savjet trenera predala je meč.

U četvrtfinalu je i Lucie Šafarova koja je iskoristila umor Ekaterine Makarove i svladala ju u tri seta. Makarova je prošlog tjedna osvojila turnir u Washingtonu, dan ranije imala je težak meč protiv Johanne Konte i "ostala je bez goriva" u osmini finala.

Nakon pobjede protiv Coco Vandeweghe na startu uz vrlo dobru igru, činilo se da je Agnieszka Radwanska pronašla pravu igru i da bi mogla pronaći formu uoči US Opena. Međutim dvoboj protiv Caroline Wozniacki ponovno je pokazao da je i dalje daleko od svojih pravih izdanja. Wozniacki je slavila dosta lako sa 6:3, 6:1 i igrat će u četvrtfinalu.

Individualno najbolju prezentaciju pružila je Simona Halep koja je jednostavno pregazila Barboru Strycovu i prepustila joj samo jedan gem. Strycova je ispraćena s terena za samo sat vremena, uz samo jedan osvojeni gem nakon kojeg je izgubila čak 11 u nizu.

Toronto, osmina finala:
Caroline Garcia (Francuska) - CC Bellis (SAD) 6:4, 6:2
Karolina Pliškova (Češka, 1) - Naomi Osaka (Japan) 6:2, 6:7(4), 1:0 predaja Osake
Lucie Šafarova (Češka) - Ekaterina Makarova (Rusija) 6:3, 6:7(3), 6:2
Caroline Wozniacki (Danska, 6) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 10) 6:3, 6:1
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Barbora Strycova (Češka) 6:1, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!