Tenis

Franko Škugor zaustavljen u četvrfinalu Portoroža

Dario Dodić • četvrtak, 10.08.2017.
Franko Škugor zaustavljen u četvrfinalu Portoroža
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Franko Škugor doživio je poraz u četvrtfinalu Challengera u Portorožu. Bolji od njega u dva maratonska seta bio je Grk Stefanos Tsitsipas...

Franko Škugor nije se uspio plasirati u polufinale Challengera u slovenskom Portorožu. Hrvat je nakon gotovo dva i pol sata borbe doživio poraz od grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa, inače 168. igrača svijeta.

Imao je Franko svoje šanse, pogotovo u drugom setu, ali je na kraju u dva tie-breaka ubilježio četvrtfinalni poraz.

Grk je odmah u prvom gemu meča došao do breaka. Dogurao je do 15:40, nakon čega je Škugor spasio tri break-lopte, no četvrtom Tsitsipas dolazi do prednosti. Mogao je prednost povećati dvije igre kasnije, ali je hrvatski tenisač spasio dvije break-lopte. Uspio se vratiti u set Franko u šestom gemu kada je uspio doći do breaka, ali nije ga dugo zadržao, Grk odlazi na 4:3, a zatim i 5:3. Spasio je Franko set-loptu na 5:4, u desetoj igri došao i do breaka za izjednačenje, ali je tie-break pripao Tsitsipasu sa 7:3.

Slično se raspleo i drugi set, koji je trajao 78 minuta. Ponovno je prvi do breaka došao Grk, za vodstvo 5:3, ali se Škugor ekspresno vraća. U 12. gemu je čak tri meč-lopte na svom servisu spašavao Franko, drugi set je, kao i prvi, otišao u 13. igru. Bolje ju je otvorio hrvatski tenisač, došao je do 6:2, imao četiri set-lopte, ali gubi šest poena zaredom i Grk s 8:6 prolazi u polufinale u Sloveniji.

Tamo će igrati protiv pobjednika dvoboja Krajinović - Stahovski.

Challenger Portorož, četvrtfinale:
Stefanos Tsitsipas (GRČ) - Franko Škugor (HRV) 7:6(3), 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!