Tenis

Kerber nastavlja s velikim oscilacijama, Svitolina pregazila Venus Williams

Branimir Korać • petak, 11.08.2017.
Kerber nastavlja s velikim oscilacijama, Svitolina pregazila Venus Williams
Foto: EPA

Poznate su i preostale tri četvrtfinalistice turnira u Torontu. Među njima je nepostavljena Amerikanka Sloane Stephens koja je eliminirala Angelique Kerber...

Sloane Stephens nakon dugačke pauze zbog ozljede stopala vratila se tenisu na pravi način. Pokazuje to i dvoboj protiv Angelique Kerber u kojem je potpuno nadigrala Njemicu i pokazala zašto su je svi uspoređivali sa Serenom Williams.

Kerber s druge strane nastavlja s igrama ispod svoje razine, ima tijekom turnira ogromne oscilacije i u ovom meču nije izgledala kao igračica koja je prošle godine briljirala na Touru i u konačnici došla do pozicije broj jedan na WTA ljestvici.

Sjajan meč odigrala je Elina Svitolina koja je potpuno nadigrala Venus Williams. Amerikanka joj je pomogla i brojnim pogreškama, ali razlog pobjede Svitoline ipak više leži u njenoj sjajnoj igri. Ispustila je u cijelom meču samo tri gema i prvi put svladala Venus.

"Samo sam bila koncentrirana na svoju igru i igrala poen po poen. Bilo je vrlo važno dobro se kretati i igrati što dublje kako bih je izbacila iz ritma. One godine kada sam rođena, Venus je počela s profesionalnim igranjem i znala sam koliko je dobra i iskusna te da će biti puno posla u ovom meču."

Svitolina će imati više posla u četvrtfinalu gdje je čeka osvajačica Wimbledona Garbine Muguruza. Muguruza je u tri seta svladala talentiranu Ashleigh Barty u meču koji je mogla i ranije dovršiti.

Nakon glatkih 6:0 u prvom setu, Muguruza se opustila i samim tim izgubila koncentraciju te počela griješiti. Ipak u trećem setu pronašla je ritam, zaigrala bolje i sa 6:2 izborila prolaz.

Toronto, osmina finala:
Sloane Stephens (SAD) - Angelique Kerber (Njemačka, 3) 6:2, 6:2
Elina Svitolina (Ukrajina, 5) - Venus Williams (SAD, 9) 6:2, 6:1
Garbine Muguruza (Španjolska, 4) - Ashleigh Barty (Australija) 6:0, 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!