Košarka

Porzingis briljirao u pobjedi Latvije, Crnogorci poraženi od Grčke u neizvjesnoj završnici

Petar Jenjić • subota, 12.08.2017.
Porzingis briljirao u pobjedi Latvije, Crnogorci poraženi od Grčke u neizvjesnoj završnici
Foto: EPA

Odigrano je šest prijateljskih utakmica uoči početka Eurobasketa, a između ostalog dva su protivnika Hrvatske doživjela poraze. Mađarska je izgubila od Rusije 84:69, dok je Gruzija svladala Češku 87:76. Kristaps Porzingis briljirao je u pobjedi Latvije protiv Poljske, dok je Grčka na turniru u Beogradu, u tijesnoj završnici, svladala Crnogorce...

Česi ne briljiraju u pripremnim utakmicama, a danas su upisali četvrti poraz od ukupno pet odigranih susreta. Gruzija je slavila u dvoboju u kojem je bila bolja od početka do kraja. Češka je uspijevala držati priključak do završnih minuta, ali nedovoljno za nešto više od poraza 87:76.

Gruziju je do pobjede predvodio Tornike Šengelia s 22 poena i sedam skokova, Zaza Pačulia i Giorgi Cincadze su ubacili po 14 koševa. Najbolji je kod Čeha bio Martin Peterka s 19 ubačaja i osam skokova.

Treći uzastopni poraz u pripremnim utakmicama doživjela je Mađarska na gostovanju kod Rusije 84:69. Domaćin je dominirao većim dijelom utakmice, koncem prvog poluvremena već je imao 14 koševa prednosti (49:35) koje je bez većih problema održavao do kraja.

Najbolji je kod Rusa bio Timofej Mozgov s 20 poena, dok su Nikita Kurbanov i Dmitri Kulagin ubacili po 14 koševa. Kod Mađara je David Vojvoda zaključio susret s 18 koševa i 12 skokova.

Prijateljsku utakmicu u Rigi odigrala je Latvija koja je bez većih problema bila bolja od Poljske rezultatom 77:65. Susret su prelomili vrlo dobro odigranom drugom i posljednjom četvrtinom kojima su stekli razliku i uspješno priveli utakmicu prema kraju.

Predvodio ih je Kristaps Porzingis s 24 poena i 12 skokova, zvijezdi New York Knicksa pridružio se Roland Smits koji je ubacio 18 koševa. Najbolji je kod Poljaka bio Damian Kulig s 12 koševa i šest skokova.

Na turniru u Beogradu Grčka je u vrlo neizvjesnoj utakmici bila bolja od Crne Gore 83:81. Deset sekundi prije kraja Nikola Ivanović je smanjio zaostatak Crnogoraca na minus jedan (82:81). Na drugoj strani Pappas je realizirao jedno slobodno bacanje, Ivanović je dobio priliku za produžetak, pokušao je i Bojan Dubljević iz odbijanca, ali je lopta ostala na obruču.

Giannis Antetokounmpo bio je najbolji kod Grka s 20 poena i devet skokova, Nikos Pappas je dodao 17 koševa. Crnogorce je predvodio Nikola Ivanović s 22 koša, Nikola Vučević je dodao 18 poena i devet skokova.

Prijateljske utakmice:
Gruzija - Češka 87:76
Rusija - Mađarska 84:69
Latvija - Poljska 77:65
Island - Njemačka 66:90 (Martin Hermannsson 12p / Danilo Barthel 18p)
Italija - Finska 75:70 (Luigi Datome i Marco Belinelli 14p / Lauri Markkanen 19p, 7sk)
Crna Gora - Grčka 81:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!