Nogomet

Osječani prije Austrije gostuju kod Lokomotive, Istra u potrazi za prvom pobjedom

Mihaela Bradovski • subota, 12.08.2017.
Osječani prije Austrije gostuju kod Lokomotive, Istra u potrazi za prvom pobjedom
Foto: FaH

Nakon što su u petak odigrana prva dva susreta petog kola HT Prve lige, danas su na rasporedu još dva i to u Zagrebu gdje se sastaju Lokomotiva i Osijeku te Zaprešiću gdje igraju Inter i Istra...

Pred Lokomotivom je domaći dvoboj protiv Osijeka, težak susret u kojem će pokušati doći do bodova iako to neće biti nimalo lako. U prošlom kolu Lokosi su uzeli sva tri boda na gostovanju u Puli kod Istre 1961, slavili su 2:1 i tako postigli upravo onoliko golova koliko su zabili u prva tri kola ukupno. Međutim trener Mario Tokić bez obzira na to nije bio potpuno zadovoljan realizacijom.

"Od početka susreta smo se postavili kao momčad koja želi osvojili sva tri boda. Prvo poluvrijeme je bilo skoro pa perfektno, šteta što nismo zabili još jedan ili dva gola i tako zaključili utakmicu već u prvom dijelu. Moja ekipa je odigrala u visokom ritmu i zasluženo nosimo tri boda iz Pule", govorio je Tokić nakon tog gostovanja.

Sada ga očekuje dvoboj protiv momčadi za koju vrlo zapaženo nastupaju njegova dojučerašnja dva igrača, Petar Bočkaj i Eros Grezda. Tijekom tjedna Lokomotiva je dobila pojačanje u veznoj liniji, stigao je Mario Burić koji je prošle sezone nosio dres Slaven Belupa i pojačat će konkurenciju u redovima zagrebačkog kluba.

Osječani uoči dvoboja protiv bečke Austrije imaju neugodno gostovanje u Kranjčevićevoj. Na njega dolaze u odličnom raspoloženju nakon što su u prošlom kolu u Gradskom vrtu potvrdili kvalitetu i svladali aktualnog prvaka Rijeku. Prije toga pao je i veliki PSV te Zoran Zekić može itekako biti zadovoljan u kakvom stanju se nalazi njegova momčad.

"Neki su nam igrači izvan stroja, što zbog ozljeda i zdravstvenog stanja, odnosno umora, tako da ćemo ponovno na teren izvesti nešto drugačiju momčad. Dakako da nam nije ni na kraj pameti podcjenjivati domaćina u Kranjčevićevoj, ali sigurno je da nećemo podcijeniti vlastite mogućnosti. Tri boda jednako vrijede u svakoj utakmici, kako protiv Rijeke, tako i u dvoboju s Lokosima", poručuje Zekić.

Definitivno je da će i ovaj put trener momčadi iz Gradskog vrta dobro izmiješati momčad kako bi imao što optimalniji kadar za prvi dvoboj protiv Bečana. Isto je napravio i u dvoboju protiv Dinama pa je ispalo dobro, Osječani su odigrali neodlučeno iako je dobar dio onih glavnih aduta bio van kadra.

Inter nije loše ušao u novu sezonu i nakon prva četiri kola nalazi se u sredini ljestvice sa sedam osvojenih bodova. Doma je svladao Cibaliju i odigrao neodlučeno s Hajdukom te se vratio sa sva tri boda s gostovanja kod Rudeša. Sada mu slijedi dvoboj protiv Istre i to nakon što je tijekom tjedna odigrao jako loše u prijateljskom dvoboju protiv Vinogradara koji ga je svladao s visokih 4:0 što je razljutilo Samira Toplaka.

"Ovo je velika sramota, očito smo počeli birati utakmice. Naglo smo poletjeli i ova nam je pljuska dobrodošla kako bismo se spustili na zemlju. Razočaran sam i ljutit, bit će i kazni, jer ovo ne priliči dresu kojeg nosimo. Nema nikakvog opravdanja", s razlogom je nakon tog susreta bio ljut Toplak.

Ostaje za vidjeti hoće li to ostaviti traga na sastavu za dvoboj protiv Istre u kojem sigurno ponovno neće biti Ivana Blaževića koji je na rehabilitaciji. U posljednja četiri međusobna dvoboja Inter nije uspio svladati Istru i sada će pokušati to promijeniti.

Istra je jedna od tri momčadi koje ove sezone još uvijek nisu ostvarile pobjedu. Novi pokušaj osvajanja sva tri boda bit će u Zaprešiću gdje su Puljani prošle sezone remizirali i upisali pobjedu.

"Velika je razlika između ove utakmice i one dvije koje smo igrali prošle sezone. Ova naša ekipa praktički nema veze s onom ekipom koja je igrala prošle godine, a i oni su imali promjena u momčadi. Ovo je neka sasvim nova utakmica s puno novih aktera. Kako bilo, u Zaprešiću se uvijek da igrati, nema pritiska navijača i osjećaj je prijateljski. Epilog će naravno ovisiti o nama i o kvaliteti koju ćemo pokazati, a normalno da se nadam pozitivnom rezultatu", kaže trener Istre Darko Raić Sudar.

U ovom dvoboju Raić Sudar neće imati na raspolaganju ozlijeđene Pavića i Bertošu, Maksimović je bolestan i također će propustiti ovaj dvoboj, ali zato su kadar pojačali Tomislav Čuljak koji je stigao tijekom tjedna iz Cibalije i Reagy Baah Ofosu koji je stigao iz nizozemskog NEC-a.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!