Tenis

Donna Vekić novom pobjedom do glavnog turnira u Cincinnatiju

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.08.2017.
Donna Vekić novom pobjedom do glavnog turnira u Cincinnatiju
Foto: EPA

Donna Vekić dovršila je posao u kvalifikacijama Cincinnatija kako se i nadala. Svladala je u drugom kolu kvalifikacija Bjeloruskinju Arinu Sabalenku i tako prošla u glavni ždrijeb...

19-godišnja Bjeloruskinja Arina Sabalenka nije nepoznanica za Donnu Vekić, susrela se s njom u manje od godine dana čak tri puta i upisala sve tri pobjede. Dva puta slavila je u tri seta i samo jednom u dva, a pobjedu u tri seta ostvarila je i u Cincinnatiju.

Nije išlo glatko, trebala je Donna dva sata za pobjedu i tek nakon osvojenog drugog seta slomila je otpor mlade Bjeloruskinje koja je kvalifikacije otvorila pobjedom protiv Heather Watson.

Donna nije dobro otvorila meč i vrlo brzo Sabalenka je povela s 3:0 te u završnici seta došla do još jednog breaka i uzela set sa 6:2.

I u drugi set Sabalenka je ušla dobro, povela je s 2:0, no nakon toga kreće Donna. Od tog trenutka pa do kraja meča ispustila je samo tri gema, prvo je nanizala njih pet i dovršila drugi set, a onda nakon što je izgubila prvi gem u trećem setu, uzela je narednih šest gemova i izborila prolaz.

U glavnom turniru potencijalne protivnice su joj kvalifikantica, Katerina Siniakova, Lauren Davis, Darja Kasatkina, Jelena Ostapenko, Julia Putinceva.

Cincinnati, drugo kolo kvalifikacija:
Donna Vekić (Hrvatska, 4) - Arina Sabalenka (Bjelorusija) 2:6, 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!