Tenis

Učenik nadmašio učitelja - Zverev dominantno preko Federera do titule u Montrealu

Petar Jenjić • nedjelja, 13.08.2017.
Učenik nadmašio učitelja - Zverev dominantno preko Federera do titule u Montrealu
Foto: EPA

Roger Federer neće pamtiti finale Montreala po dobrom, ali zato hoće Alexander Zverev. 20-godišnji Nijemac potpuno je dominirao u današnjem meču protiv švicarskog velikana i nakon prošlotjednog naslova u Washingtonu stigao do novog trofeja. U konačnici slavio sa 6:3, 6:4 za svega 68 minuta provedenih na terenu...

Šesto finale, peta titula - učinak je Alexandera Zvereva ove sezone koji velikim koracima napreduje na ATP ljestvici. Posljednja je stigla upravo s noću nedjelje na ponedjeljak, Nijemac je svladao Rogera Federera u finalu Mastersa u Montrealu i nanio mu prvi poraz u šestom finalu ove sezone. Upravo je ovom pobjedom Nijemac uzvratio za jedini poraz u finalima, onaj u Halleu.

Jedan korak naprijed, natrag dva - tako bismo nekako mogli opisati današnju igru Rogera Federera koji nije osvojio svoju 94. titulu čime bi se izjednačio na drugom mjestu svih vremena s Ivanom Lendlom. Nešto se ipak pitalo i Zvereva koji je odigrao sjajno i slavio u dva seta. Time je postao najmlađi pobjednik Montreala još od 2007. godine kada je pobjednik bio Novak Đoković. Već je prošle sezone okusio slast pobjede protiv velikog Federera, ali ovo je slavlje još veće i važnije. Tako je i drugi uzastopni tjedan osvojio naslov. Podsjetimo, osvojio je turnir u Washingtonu.

Veliki meč za obojicu, posebno za velikog Švicarca koji je imao priliku utvrditi put prema broju jedan u sljedećim mjesecima. Kao što je to bio slučaj u meču s Davidom Ferrerom, Federer je krenuo nešto nervoznije i već u drugom gemu spašavao break loptu. Njemački tenisač drugu priliku, u drugom Federerovom servis gemu, nije propustio realizirati i povesti 3:1. Federer je počeo igrati sve bolje kako je vrijeme odmicao, ali Zverev sigurnom igrom na servis dolazi do prvog seta.

Činilo se kako se Federer polako vraća, odigrao je nekoliko jako dobrih poena u prvom gemu, ali Zverev je spasio tri break lopte. Uzvratio je Švicarac na sličan način, izvukao je dvije prilike njemačkog tenisača. Međutim, kako je set odmicao Federer je bio sve manje raspoložen, Zverev je napravio break za 4:3 i vrlo brzo zaključio meč u svoju korist. Današnje finale trajalo je svega 68 minuta.

ATP Masters Montreal, finale:
Alexander Zverev - Roger Federer 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matcky9613.08.2017. u 23:48
    Sve manje raspoložen? A brzinu servisa niste uočili u drugom setu?
    matcky96