Tenis

Gruzijac unatoč očajnoj formi zaustavio Bornu Ćorića na startu turnira u Cincinnatiju

Branimir Korać • utorak, 15.08.2017.
Gruzijac unatoč očajnoj formi zaustavio Bornu Ćorića na startu turnira u Cincinnatiju
Foto: EPA

S obzirom na aktualnu formu, Gruzijac Nikoloz Basilašvili činio se kao vrlo dobar izbor za prvog protivnika Borne Ćorića u Cincinnatiju. Međutim Borna je ipak posustao i upisao poraz...

Iako niti Borna Ćorić ne briljira ove sezone, Nikoloz Basilašvili pogotovo se ne može pohvaliti nekom sjajnom formom. Gruzijac je nakon Roland Garrosa potpuno pao, od tada odigrao deset mečeva i upisao samo jednu pobjedu i to protiv Carlosa Berlocqa na travi što bi bilo posebno poražavajuće da nije slavio.

Borna pak igra toplo-hladno, nikako spojiti dva kvalitetna meča, a ovdje je pao već na startu. Unatoč deset as servisa i 62 posto ubačaja prvog servisa, jako se mučio na svom početnom udarcu i Basilašvili je imao čak 11 break lopti od kojih je iskoristio samo jednu.

S druge strane Borna nije imao previše šanse na servisu Basilašvilija, imao je tek tri break lopte i sve tri je prokockao.

Ćorić je prvi došao do break prilike i to kod 3:3 u prvom setu, ali kada je nije iskoristio, izgubio je i svoj servis te prvi set sa 6:3.

U drugom setu Ćorić je imao po jednu break loptu u prva dva servis gema Basilašvilija i to je u biti bilo sve što je napravio na reternu. Kasnije je Basilašvili bio uvjerljiv na svom servisu i s druge strane stvorio čak osam break prilika. Niti on ih nije iskoristio te je set otišao u tie-break. Tamo je Basilašvili imao bolji završetak, s tri uzastopno osvojena poena osvojio je tie-break sa 7:5.

Gruzijac je tako u prvom međusobnom dvoboju upisao pobjedu i ide u drugo kolo gdje ga očekuje dvoboj protiv lucky losera Christiana Harrisona. Hrvatska je ostala na Ivi Karloviću koji kasnije igra protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

Cincinnati, prvo kolo:
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:3, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!