Košarka

Navarro ispisao povijest u glatkoj pobjedi Španjolske, Litva nadigrala Francusku

Petar Jenjić • utorak, 15.08.2017.
Navarro ispisao povijest u glatkoj pobjedi Španjolske, Litva nadigrala Francusku
Foto: EPA

Odigrane su dvije prijateljske utakmice u kojima napetosti oko pobjednika nije bilo. Litva je u Kaunasu nadigrala Francusku 96:71 čime se osvetila za poraz prije nekoliko dana, dok je Španjolska bila bolja od Venezuele s visokih 90:44. Bila je to ujedno i 240. utakmica Juana Carlosa Navarra u španjolskom dresu čime je izbio na prvo mjesto po broju nastupa za nacionalnu selekciju...

Litva je u Kaunasu dočekala Francusku i uzvratila im za težak poraz prije pet dana na turniru u Francuskoj. Domaćin je dominantno došao do pobjede 96:71.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo neizvjesno, Litva je igrala nešto bolje, ali u samoj završnici Francuzi okreću rezultat i odlaze na odmor s vodstvom 42:39. Nastavak su Litavci otvorili serijom 7:0 (46:43), Francuska uzvraća sa šest uzastopnih poena što je bilo posljednje vodstvo gostiju na susretu. Do kraja četvrtine domaćin prima tek osam poena i odlazi na 13 poena prednosti koje zadržava do kraja.

Mantas Kalnietis s 18 poena i devet asistencija te Jonas Mačiulis s 15 koševa predvodili su Litvu do pobjede. Kod Francuza je Nando De Colo bio najbolji sa 16 koševa, dok je Thomas Heurtel dodao 13 poena uz šest skokova i osam asistencija.

Juan Carlos Navarro odigrao je 13 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Venezuele čime se upisao u povijest 240. nastupom za nacionalnu selekciju. U prilično jednosmjernom dvoboju, prvom bez Sergija Llulla, Španjolci su slavili 90:44 bez većih problema i s dobro podijeljenom minutažom među igračima.

Najučinkovitiji bio je Marc Gasol sa 16 poena i osam skokova, Willy Hernangomez je dodao 12 koševa. Kod Venezuele je Anthony Perez ubacio deset koševa uz osam skokova.

Prijateljske utakmice:
Litva - Francuska 96:71
Španjolska - Venezuela 90:44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.08.2017. u 01:07
    Čestitke Navarru na rekordu. Valnciunasa treba spomenuti kod Litve jer je iz igre izbacio cijelu visoku liniju francuza. Seraphin je bio nemoćan.
    Obrisan korisnik