Nogomet

VIDEO: Nikica Jelavić golom i asistencijom srušio drugoplasirani Šangaj

Petar Jenjić • subota, 19.08.2017.
VIDEO: Nikica Jelavić golom i asistencijom srušio drugoplasirani Šangaj
Foto: Dejan Popek

U susretu 23. kola kineske Super lige Guizhou Zhicheng je na domaćem terenu s 2:1 bio bolji od Šangaja. Jedan od junaka domaćina bio je Nikica Jelavić koji je postigao prvi pogodak i asistirao za drugi u samoj završnici susreta...

Nikica Jelavić odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svog Guizhoua koji, nakon vrlo sporog starta sezone, juri prema naprijed velikim koracima. Danas je protiv drugoplasiranog Šangaja slavio 2:1 čime je upisao petu uzastopnu pobjedu, a tek devetu ukupno.

Hrvatski nogometaš doveo je svoju momčad u vodstvo u 46. minuti. Sjajnim dodavanjem proigrao ga je Mario Suarez, a Jelavić odličnim udarcem u suprotni kut pogodio za 1:0. Bio je to prvi njegov pogodak nakon gotovo mjesec dana i susreta protiv Hebeija.

Gosti nisu ostali dužni i u 70. minuti došli su do izjednačenja preko Lu Wenjuna, međutim, nisu izdržali do kraja. Jelavić se ovog puta našao u ulozi asistenta, s desne strane je proigrao Fan Wanga koji udarcem s dvadesetak metara donosi pobjedu svoje momčadi.

Guizhou drži osmu poziciju s 33 boda, dok je Šangaj na drugom mjestu s 45 bodova, ali s čak osam manje od prvoplasiranog Guangzhoua.


Guizhou Zhicheng - Shanghai SIPG 2-1 HD... by Dani16TV

Kineska Super liga, 23. kolo:
Guizhou Zhicheng - Šangaj 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!