Rukomet

Zdravko Zovko ponovno u PPD Zagrebu

HINA • ponedjeljak, 21.08.2017.
Zdravko Zovko ponovno u PPD Zagrebu
Foto: Davor Sajko

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih rukometnih trenera i rukometaša, 62-godišnji Zdravko Zovko, vraća se u stručni stožer PPD Zagreba u ulozi koordinatora za mlađe dobne skupine i trenera druge momčadi, priopćili su u ponedjeljak iz hrvatskog prvaka...

Zdravko Zovko je kao igrač bio osvajač najsjajnijih odličja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima, a kao trener je potpisao dva Zagrebova naslova europskog prvaka (1992. i 1993. godine), kao i prvu hrvatsku reprezentativnu medalju, broncu na Europskom prvenstvu 1994. u Portugalu, te srebro sa Svjetskog prvenstva 1993. na Islandu.

"Uprava rukometnog kluba PPD Zagreb odlučila se za angažman trenera koji je u svojoj karijeri nebrojeno puta dokazao da uz osvajanje najsjajnijih odličja ima sluha, strpljenja i znanja za razvijanje mladih igrača", stoji u klupskom priopćenju.

Zdravko Zovko je u bogatoj karijeri vodio najtrofejnije hrvatske, slovenske i mađarske klubove, kako muške tako i ženske, a posljednje dvije sezone proveo je na klupi mađarskog ženskog rukometnog prvoligaša iz Dunajvarosa.

"Omladinski pogon našeg kluba međunarodno je priznat i jedan je od dva ili tri najcjenjenija u Europi te stoga vjerujemo kako će isti pod stručnim vodstvom gospodina Zovka samo napredovati, a u plodovima ove sjajne suradnje uživat će cjelokupni hrvatski rukomet", izjavio je direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Ante Ančić povodom angažmana Zdravka Zovka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • amadeus26.08.2017. u 09:17
    Sto, Duvnjak za tebe nije vrhunski igrac !? ...FYI...i "doskolovavanje" je zagrebova skola rukometa. U malim sredinama i manjim klubovima radi se samo na otkrivanju talenata. Veliki je put od talenta do vrhunskog igraca.
    amadeus
  • Bigguy21.08.2017. u 22:11
    Ne znam kojeg je to vanjskog Zagreb izbacio iz svoje škole u zadnjih 10 godina da se može reći da je vrhunska...
    Bigguy