Nogomet

VIDEO: Ivankovićev Persepolis golovima u završnici sačuvao nadu za prolaz u polufinale Lige prvaka

Dario Dodić • utorak, 22.08.2017.
VIDEO: Ivankovićev Persepolis golovima u završnici sačuvao nadu za prolaz u polufinale Lige prvaka

Iranski Persepolis, kojeg vodi hrvatski trener Branko Ivanković, bio je u teškoj situaciji u prvoj utakmici četvrtfinala AFC Lige prvaka. Gubio je Persepolis na svom travnjaku od Al Ahlija 2:0, ali je pogocima u završnici značajno popravio izglede za prolaz u polufinale...

Momčad Persepolisa u prvoj je utakmici četvrtfinala Azijske Lige prvaka na svom Seeb stadionu ugostila Al Ahli, koji je nakon dvije trećine dvoboja imao sjajnu situaciju, vodstvo 2:0, ali hrvatski trener na čelu iranske momčadi Branko Ivanković povukao je dobre poteze u nastavku, njegovi su igrači na kraju izvukli puno boljih 2:2.

Zaslužio je Persepolis barem remi, jer Ivankovićeva momčad imala je više od igre, no porozna obrana i neprecizni napadači nisu previše dobra učinili za iranski sastav. Nije pomogla niti činjenica kako je Al Ahli poveo iz prve prave prigode. Nakon samo minute igre gosti su poveli. Udarac s ruba kaznenog prostora obranio je Beiranvand, ali lopta se odbija točno na nogu Al Some, koji lagano poentira za vodstvo Al Ahlija.

Kontrolirao je Persepolis igru, kreirao šanse, ali lopta nije htjela u mrežu. Al Ahli je imao puno manjih problema s realizacijom, a u 58. minuti Leonardo na lukavo dodavanje Al Jamaana zabija za velikih 2:0. Imao je nešto kasnije Al Moghawi idealnu priliku trećim pogotkom za goste riješiti pitanje prolaska u polufinale, ali lijevom nogom šalje loptu preko gola.

Ivanković je bacio sve karte u napad, izvršio sve tri izmjene i pogodio. Nakon prekida u 72. minuti Khalilzadeh glavom zabija za 1:2, a u 84. minuti Mensha, koji je ušao 20-ak minuta ranije u igru, ljevicom s nekih 18 metara silovito pogađa donji lijevi kut za ipak puno ugodnijih 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!