Tenis

Mektić u četvrtfinalu parova u Winston Salemu, Ćorić saznao ime protivnika

Branimir Korać • srijeda, 23.08.2017.
Mektić u četvrtfinalu parova u Winston Salemu, Ćorić saznao ime protivnika
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti drugog kola turnira u Winston Salemu kao i preostali dvoboji prvog kola u konkurenciji parova gdje je uspješan bio Nikola Mektić...

Prvi nositelj turnira u Winston Salemu, Roberto Bautista Agut, nije dozvolio iznenađenje u drugom kolu protiv Dušana Lajovića. Bautista Agut upisao je pobjedu za 70 minuta u dva seta iako je u oba seta Lajović imao break prednosti. U prvom je poveo s 4:3, u drugom je dva puta bio u vodstvu, ali Bautista Agut svaki put se vratio i s pet osvojenih gemova u nizu dovršio posao.

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su Kyle Edmund i Daniil Medvedev, a do pobjede je došao Britanac koji je slavio s 8:6 u tie-breaku trećeg seta. Prije toga Medvedev je spasio ukupno pet meč lopti, ali šestu nije mogao i eliminiran je iz turnira. Rus je imao dosta problema sa servisom, pogodio je deset asova, ali isto tako imao i 13 dvostrukih servis pogrešaka.

Iz turnira je eliminiran i 12. nositelj kojeg je svladao Andreas Seppi. Iskusni Talijan tako je spojio dvije lijepe pobjede, prvo je lako svladao Janka Tipsarevića, a onda i Bedenea koji također nije uspio doći do seta. Bedene je imao dvostruko više break lopti, njih čak 16, ali vrlo loše ih je koristio.

Neočekivani poraz upisao je Viktor Troicki koji je izgubio od Carlosa Berlocqa. Ne bi bilo ništa čudno da se on dogodio na zemljanoj podlozi, međutim na betonu se očekivala pobjeda Troickog, ali on je podbacio, posebno u drugom i trećem setu gdje je ukupno uzeo tek tri gema. Troicki je u vrlo lošoj formi, ovo mu je čak sedmi poraz u nizu, a koliko ima problema, pokazuje da je od istog zemljaša ne tako davno pao čak i na travi u Antalyji.

U osmini finala je i Amerikanac Steve Johnson koji je u dva seta eliminirao Yen-Hsuna Lua iz Kineskog Tajpeha. 11 asova i samo jedan izgubljeni servis gem za Johnsona koji je tako prekinuo niz od četiri uzastopna poraza. Lua je već svladao ove godine i to u Aucklandu na početku sezone sa 6:4, 7:6.

Portugalac Joao Sousa oprostio se od turnira porazom od Martona Fucsovicsa iz Mađarske. Dobar nastup za Mađara koji nikada ranije nije uspio spojiti dvije pobjede u glavnom ždrijebu ovako jakog turnira, no u Winston Salemu nadigrao je prvo Ernestsa Gulbisa, a zatim i Sousu.

Preokretom je do pobjede došao Paolo Lorenzi koji je zaostajao 6:2, 2:0 za Thiagom Monteirom, no onda je zaigrao bolje i do kraja meča dominirao. U trećem setu dugo je lomio otpor mladog Brazilca i slomio ga tek u samoj završnici kada je kod 4:4 napravio ključni break.

Iako Horacio Zeballos ne briljira na bržim podlogama, uspio je povezati dvije pobjede na američkom betonu protiv Fernanda Verdasca. Prošle godine svladao ga je u tri seta u Miamiju, a isto je napravio i sada u Winston Salemu što nije dobra vijest za Verdasca uoči US Opena.

Sezonu za zaborav igra Gilles Simon koji je upisao još jedan poraz. Od turnira u Lyonu gdje je poražen u četvrtfinalu od Tomaša Berdycha, Simon je odigrao 13 mečeva i upisao samo dvije pobjede. Svladao je u Wimbledonu Nicolasa Jarryja te u Hamburgu Maximiliana Marterera. U Winston Salemu poražen je od Damira Džumhura.

Borna Ćorić saznao je protivnika u osmini finala, a tamo će igrati protiv Johna Isnera. Isner je u drugom kolu svladao dosta teško Andreja Kuznjecova koji je uzeo prvi set, drugi odveo u tie-break i pao tek u trećem setu gdje je nakon vodstva 3:2 izgubio dva četiri naredna gema.

Nikakve šanse nije imao Yuichi Sugita kojeg je Taylor Fritz svladao bez većih problema. Japanac je u cijelom meču osvojio samo deset poena na reternu, Fritz je potpuno dominirao dvobojem i lakoćom izborio prolaz u osminu finala.

U dvoboju dvojice mladih igrača Hyeon Chung u tri seta svladao je Andreja Rubljeva. Korejac je izgubio prvi set sa 7:5, ali nakon toga potpuno je nadigrao Rubljeva koji je u naredna dva seta osvojio tek po jedan gem.

U konkurenciji parova Nikola Mektić igra s Brianom Bakerom, a početak je bio dobar. U prvom kolu svladali su španjolsku kombinaciju Marc Lopez/David Marrero sa 6:4, 6:4. U četvrtfinalu igrat će protiv Paola Lorenzija i Franka Škugora.

ATP Winston Salem, drugo kolo:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 1) - Dušan Lajović (Srbija) 6:4, 6:3
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Daniil Medvedev (Rusija, 15) 2:6, 6:2, 7:6(6)
Andreas Seppi (Italija) - Aljaž Bedene (Velika Britanija, 12) 6:4, 7:5
Carlos Berlocq (Argentina) - Viktor Troicki (Srbija, 11) 3:6, 6:1, 6:2
Steve Johnson (SAD, 6) - Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) 6:4, 6:3
Marton Fucsovics (Mađarska) - Joao Sousa (Portugal, 17) 6:3, 3:6, 6:1
Paolo Lorenzi (Italija, 7) - Thiago Monteiro (Brazil) 2:6, 6:4, 6:4
Horacio Zeballos (Argentina) - Fernando Verdasco (Španjolska, 8) 3:6, 7:5, 6:4
Damir Džumhur (BiH) - Gilles Simon (Francuska, 9) 6:4, 1:6, 6:4
John Isner (SAD, 3) - Andrej Kuznjecov (Rusija) 2:6, 7:6(5), 6:3
Taylor Fritz (SAD) - Yuichi Sugita (Japan, 10) 6:3, 6:2
Hyeon Chung (Južna Koreja, 13) - Andrej Rubljev (Rusija) 5:7, 6:1, 6:1
Julien Benneteau (Francuska) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 2) 7:6(5), 6:7(5), 6:3

ATP Winston Salem, parovi prvo kolo:
Brian Baker/Nikola Mektić (SAD/Hrvatska, 4) - Marc Lopez/David Marrero (Španjolska/Španjolska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!