Tenis

Pavić i Mektić u polufinalu konkurencije parova, poznati svi četvrtfinalisti u Winston Salemu

Branimir Korać • četvrtak, 24.08.2017.
Pavić i Mektić u polufinalu konkurencije parova, poznati svi četvrtfinalisti u Winston Salemu
Foto: EPA

Bogati program osmine finala u Winston Salemu donio je poraz sedmog nositelja Paola Lorenzija, a u konkurenciji parova na rasporedu su bili četvrtfinalni dvoboji gdje su uspješni bili Mate Pavić i Nikola Mektić...

Šesti nositelj turnira u Winston Salemu Steve Johnson odigrao je dobar meč protiv Carlosa Berlocqa i izborio mjesto u četvrtfinalu. Berlocq je bio potpuno nemoćan na reternu, nijednom nije zaprijetio Johnsonu u igri protiv servisa i Amrikanac je prošao dalje.

"Osjećam da sam napredovao od prošlog kola i to je sjajno, to znači da imam priliku igrati i u narednom kolu. Osim toga puno mi znači igrati dobro uoči US Opena", ističe Johnson.

Damir Džumhur je iz trećeg pokušaja napokon svladao Horacija Zeballosa. U Winston Salemu bio je bolji u dva seta sa 7:5, 6:3 i tako izborio mjesto među osam najboljih. U prošla dva meča Argentinac je bio bolji u dva seta, ali Džumhur je sada uzvratio istom mjerom.

Do pobjede je došao i mladi Amerikanac Taylor Fritz koji je u dva tie-breaka svladao Paola Lorenzija. Fritz radi s nekadašnjim dobrim američkim igračem Mardyjem Fishom koji je posebno na turnirima u SAD-u imao uspjeha i igrao kvalitetno.

"Njegova pomoć mi puno znači jer je već bio ovdje i zna kako igrati na ovom turniru. Jako dobro zna kako sve izgleda iz perspektive igrača stoga mi puno pomaže u pripremama mečeva i oporavku nakon odigranih.

Prvi nositelj Roberto Bautista Agut u dva seta nadigrao je Marcosa Baghdatisa. Cipraninova karijere već neko vrijeme je u silaznoj putanju, Bautista Agut to je iskoristio i glatko slavio. Imao je Španjolac i prednost od dvostrukog breaka u drugom setu, mogao je i uvjerljivije slaviti, ali Baghdatis je vratio jedan izgubljeni servis, no nije mogao više od toga.

U polufinale konkurencije parova prošli su Mate Pavić koji igra s Nenadom Zimonjićem i Nikola Mektić koji nastupa s Brianom Bakerom. Mektić i Baker nadigrali su Lorenzija i Škugora te će u polufinalu igrati protiv Jean-Juliena Rojera i Horije Tecaua. Protivnici Pavića i Zimonjića bit će Peralta i Zeballos.

Winston Salem, osmina finala:
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Marton Fucsovics (Mađarska) 6:2, 6:1
Steve Johnson (SAD, 6) - Carlos Berlocq (Argentina) 7:6(1), 6:4
Damir Džumhur (BiH) - Horacio Zeballos (Argentina) 7:5, 6:3
Taylor Fritz (SAD) - Paolo Lorenzi (Italija, 7) 7:6(3), 7:6(5)
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Andreas Seppi (Italija) 6:3, 6:7(3), 7:6(3)
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 1) - Marcos Baghdatis (Cipar) 6:3, 6:4
Hyeon Chung (Južna Koreja, 13) - Julien Benneteau (Francuska) 6:4, 1:1 predaja Benneteaua

Winston Salem, četvrtfinale:
Brian Baker/Nikola Mektić (SAD/Hrvatska, 4) - Paolo Lorenzi/Franko Škugor (Italija/Hrvatska) 6:3, 4:6, 10:5
Mate Pavić/Nenad Zimonjić (Hrvatska/Srbija, 3) - Robert Lindstedt/Alexander Peya (Švedska/Austrija) 4:6, 7:6(2), 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!