Tenis

Nositeljice uspješne u New Havenu, dvije kvalifikantice u četvrtfinalu

Branimir Korać • četvrtak, 24.08.2017.
Nositeljice uspješne u New Havenu, dvije kvalifikantice u četvrtfinalu
Foto: EPA

Odrađeni su i posljednji susreti osmine finala na WTA turniru u New Havenu gdje su Pavljučenkova i Cibulkova došle do očekivanih pobjeda....

U dvoboju kvalifikantica Kirsten Flipkens bila je bolja od Ane Bogdan u dva seta. Belgijka drugu godinu zaredom dolazi do četvrtfinala turnira u New Havenu, prošle godine tu ju je zaustavila Agnieszka Radwanska, a sada će igrati protiv Darije Gavrilove.

Počevši od petka, Belgijka je svaki dan u pogonu, igrala je kvalifikacije, nastupa i u parovima te ju očekuje dvostruki program u četvrtak. "Imam stvarno težak raspored, ali ne smeta mi. Trenutno mi to odgovara jer osjećam da sam u dobroj formi. Ponekad je dobro igrati i kvalifikacije jer tako ostajete u ritmu mečeva, radije igram nego treniram", otvoreno će Flipkens.

U četvrtfinalu je i Shuai Zhang koja je u tri seta svladala Magdu Linette. Kineskinja je došla do važne pobjede iako i sama tvrdi da je još uvijek daleko od pravih izdanja, posebno jer se tijelo još nije "prebacilo" u drugu vremensku zonu.

"Teško mi je trenutno igrati jer kada sam bila na terenu, u Kini su bila dva sata u noći stoga nisam bila prava. Imala sam jako puno pogrešaka, pokušavala sam se što bolje koncentrirati, probleme su mi stvarali i bolovi u ruci, no nipošto nisam htjela izgubiti", kaže Zhang.

Anastasija Pavljučenkova u dva seta eliminirala je Carlu Suarez Navarro, a posao je mogla i brže dovršiti. Imala je u prvom setu 4:1, ali dopustila je Španjolki povratak u meč nakon čega je ipak dobila tie-break sa 6:3. Drugi set bio je puno bolji i tu Suarez Navarro nije uzela niti gem.

"Malo mi je pala koncentracija. U brojnim izmjenama nisam bila onako odlučna kao na početku meča, a tenis je brz sport i kazna brzo stiže. Znam da je dobra igračica, ali sama sam si kriva za to", kaže Ruskinja.

Vrlo dobar meč odigrale su Dominika Cibulkova i Alize Cornet, a okončan je pobjedom Slovakinje u tri seta. Cornet je odlično krenula, uzela prvi set sa 6:2, ali nakon toga Cibulkova je značajno podigla kvalitetu igre i stigla do preokreta.

"Pobijedila sam u puno sličnih mečeva, posebno prošle godine, znala sam da ništa nije gotovo do posljednjeg poena. Znala sam što trebam raditi i rekla sam si u trećem setu kako ću napraviti sve da joj što više otežam završetak posla. Sve je završeno ipak mojom pobjedom", kaže Cibulkova.

WTA New Haven, osmina finala:
Kirsten Flipkens (Belgija) - Ana Bogdan (Rumunjska) 6:1, 7:6(1)
Shuai Zhang (Kina) - Magda Linette (Poljska) 6:3, 6:7(4), 6:3
Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 6) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 7:6(3), 6:0
Dominika Cibulkova (Slovačka, 2) - Alize Cornet (Francuska) 2:6, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!