Tenis

Bautista Agut bez izgubljenog seta do polufinala, Mektić i Pavić poraženi u parovima

Branimir Korać • petak, 25.08.2017.
Bautista Agut bez izgubljenog seta do polufinala, Mektić i Pavić poraženi u parovima
Foto: EPA

Loš dan za Hrvate u Winston Salemu kompletirali su Nikola Mektić i Mate Pavić u konkurenciji parova. Uz poraz Borne Ćorića u singlu, poraženi su i oni na posljednjoj stepenici do finala...

Šesti nositelj turnira u Winston Salemu Amerikanac Steve Johnson poražen je u četvrtfinalu od Kylea Edmunda. Britanac je igrao kvalifikacije i otišao skroz do polufinala, a Johnson je nakon meča bio vidno ljut i nezadovoljan svojim nastupom.

"Igrao sam užasno i u tome je stvar. Imao sam osjećaj da iz seta u set igram sve bolje, sve do drugog seta ovog meča. Ta posljednja dva seta odradio sam katastrofalno. Srećom imam brzo priliku popraviti dojam na US Openu", istaknuo je Johnson.

U polufinalu je Damir Džumhur koji je u dva seta nadigrao Hyeona Chunga. Odličan nastup za Džumhura unatoč činjenici da je imao dugačak prošli tjedan na Challengeru u Dominikanskoj Republici, zatim neugodno putovanje i kasni dolazak u Winston Salem.

Embed from Getty Images

"Ponekad najbolji rezultati dođu kada nemate previše opterećenja. Ovdje sam došao bez velikih očekivanja, igrao sam kolo po kolo i svakim mečom bio sve bolji", istaknuo je Džumhur.

Prvi nositelj Roberto Bautista Agut došao je do polufinala bez izgubljenog seta. Španjolac je odradio još jedan dobar meč i eliminirao Taylora Fritza koji je glatko izgubio prvi set, ali zato u drugom pao tek u tie-breaku.

Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli ući u finale parova. Mektić je s Brianom Bakerom uzeo samo jedan gem protiv jake kombinacije Rojer/Tecau dok su Pavić i Zimonjić bili konkurentniji, ali svejedno izgubili od Peralte i Zeballosa.

Winston Salem, četvrtfinale:
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Steve Johnson (SAD, 6) 5:7, 6:3, 6:3
Damir Džumhur (BiH) - Hyeon Chung (Južna Koreja, 13) 6:4, 6:2
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 1) - Taylor Fritz (SAD) 6:2, 7:6(3)

Winston Salem, polufinale parova:
Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Nizozemska/Rumunjska, 2) - Brian Baker/Nikola Mektić (SAD/Hrvatska, 4) 6:1, 6:0
Julio Peralta/Horacio Zeballos (Čile/Argentina) - Mate Pavić/Nenad Zimonjić (Hrvatska/Srbija, 3) 7:6(6), 1:6, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!