Košarka

Durant o odlasku Irvinga u Celticse: "Podsjetio me na mene samog, pokazao je puno hrabrosti"

Petar Jenjić • petak, 25.08.2017.
Durant o odlasku Irvinga u Celticse: "Podsjetio me na mene samog, pokazao je puno hrabrosti"
Foto: EPA

Kevin Durant osvrnuo se na nedavni trade Kyrieja Irvinga u Boston Celticse. Igrač Golden Statea istaknuo je kako je za takav potez potrebno puno hrabrosti i da ga to uvelike podsjeća na njega samog prošle godine kada je otišao u Warriorse...

Kyrie Irving prije nekoliko dana postao je novi član Boston Celticsa nakon što je ranije izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u momčadi Cleveland Cavaliersa. Prema mišljenju Kevina Duranta američki razigravač je upravo tamo gdje bi trebao biti. Podsjetimo, upravo je Durant mnoge, više negativno nego pozitivno, iznenadio odlaskom u Golden State Warriorse.

"Napravio je ono što je trebao u Clevelandu, ovo je novo poglavlje u njegovoj karijeri. Cijenim ono što je napravio, pokazao je puno hrabrosti i izborio se za ono što je želio. Teško je trpjeti tolike kritike kada samo želite igrati košarku. Mislim da je samo želio mjesto gdje se može samo fokusirati na igru i ne brinuti se za drame koje dolaze uz to. Želio je biti slobodan od svega toga."

"Kada ste u momčadi s LeBronom Jamesom, dosta toga dolazi uz to. Razmišljao je u smislu da će ova sezona biti pod velikim upitnicima hoće li LeBron otići iz Clevelanda i da će se o tome najviše pričati. Spreman je za nove izazove", rekao je Durant za The Bill Simmons Podcast.

Irving je prošle sezone ostvario brojke od 25 poena i 5.8 asistencija. U zamjenu za njega u Cleveland su stigli Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Žižić i Brooklynov pick prve runde sljedećeg drafta.

"Kyrie me podsjeća na mene samog", nastavio je Durant; "Možda sam u krivu sa svime, ali kada gledam ovako izvana, tako mi se čini. Kao i ja, samo voli igru i želi biti sve bolji svaki dan. Osjećam da je tako."

Osvrnuo se i na svoj odnos s Russellom Westbrookom: "Mislim da nema nikakvih problema između nas i da nikada nismo prestali biti prijatelji", zaključio je igrač Golden State Warriorsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!