Rukomet

Super Globe: Europljani očekivano do polufinala, Cindrić predvodio Vardar do pobjede

Branimir Korać • petak, 25.08.2017.
Super Globe: Europljani očekivano do polufinala, Cindrić predvodio Vardar do pobjede

Odigrani su četvrtfinalni susreti na Super Globeu gdje nije bilo iznenađenja. Svi favoriti bili su uspješni, a najteži posao imao je branitelj naslova...

Branitelj naslova pobjednika Super Globea, rukometaši berlinskog Füchsea, krenuli su pobjedom protiv brazilskog Pinheirosa. Nijemci su slavili teže nego što se očekivalo, u konačnici 33:31 nakon što je Pinheiros do posljednjih šest minuta potpuno bio u igri i upravo toliko prije kraja imao 28:28. No tada zabijaju Wiede i Zachrisson, odvode Nijemce na plus dva i do kraja susreta Brazilci više nisu imali napad za poravnanje.

U pobjedničkom sastavu Petar Nenadić postigao je sedam golova, po pet su dodali Mattias Zachrisson i Steffen Fath, Marko Kopljar postigao je četiri gola, a Jakov Gojun jedan. Kod Pinheirosa istaknuo se Marcos Paulo dos Santos sa 16 obrana, Arthur Flosi Alexandre Peao postigao je osam golova, Julian Souto Cueto sedam, a Diogo Kent Hubner pet.

Domaći Al Sadd ponovno je krenuo protiv australskog Sydney Universityja i ponovno upisao pobjedu. Ovaj put slavio je 33:25 u susretu u kojem je bez većih problema dominirao i zasluženo otišao do pobjede.

Danijel Šarić kod domaćina upisao je 12 obrana, Abdulla Al-Karbi sedam golova, Zine Eddine Bou Mendjel pet, a Mario Tomić dodao je tri pogotka. Kod poraženih Benjamin Briffe postigao je sedam golova.

Rutinski do pobjede došao je i Vardar koji je svladao iranskog prvaka Naft & Gaz Gachsaran 30:22. Iranci su izdržali 20 minuta nakon čega Vardar radi seriju čak 10:2, lomi susret i u nastavku utakmice nije imao nikakvih problema.

Do pobjede su ga vodili Strahinja Milić s 15 obrana, po pet golova postigli su Luka Cindrić i Vuko Borozan, a Igor Karačić i Ivan Čupić upisali su po tri gola.

Najlakši posao imala je Barcelona koja je pregazila Esperance iz Tunisa s 42:24 i tako prošla u polufinale. Potpuno neravnopravan dvoboj otišao je na stranu Španjolaca koji su tako bez problema potvrdili status favorita.

Mladi Aleix Gomez postigao je devet pogodaka iz devet pokušaja, po šest su dodali Victor Tomas i Timothey N'Guessan, a pet Aitor Arino.

Super Globe, četvrtfinale:
Füchse Berlin - Pinheiros 33:31
Al Sadd - Sydney University 33:25
Vardar - Naft Gaz Gachsaran 30:22
Barcelona - Esperance Tunis 42:24

Polufinale:
Vardar - Barcelona
Al Sadd - Füchse Berlin

FOTO - SEHA, Stanko Gruden

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!