Košarka

Srbija umalo prokockala veliko vodstvo protiv Grčke, Gasol zabio za pobjedu Španjolske

Petar Jenjić • petak, 25.08.2017.
Srbija umalo prokockala veliko vodstvo protiv Grčke, Gasol zabio za pobjedu Španjolske
Foto: EPA

Još je sedam pripremnih utakmica odigrano tijekom današnjeg dana iz kojih vrijedi izdvojiti minimalnu pobjedu Španjolske protiv Litve 79:78 ubačajem Paua Gasola u posljednjim sekundama susreta, kao i slavlje Srbije protiv Grčke 69:67, iako je imala 14 koševa prednosti četiri minute prije kraja...

U posljednjoj pripremnoj utakmici Italija je na turniru u Grčkoj svladala Gruziju 73:65. Iako je danas upisala poraz Gruzija je zbog pobjeda protiv Srbije i Grčke osvojila Akropolis kup. Azzurri su danas bili bolji kroz veći dio susreta i zasluženo upisali slavlje.

Predvodio ih je Pietro Aradori s 18 poena, dok je Marco Belinelli dodao 17 koševa i pet skokova. Najbolji je kod Gruzije bio Giorgi Šermadini s 14 koševa i devet skokova.

Na turniru u Istanbulu košarkaši Crne Gore nisu imali prevelikih problema protiv Ukrajine upisavši pobjedu 75:62. Momčad Bogdana Tanjevića kontrolirala je rezultat kroz veći dio dvoboja i u nekoliko navrata vodila s 20 razlike. Ključnim se pokazala odlična druga četvrtina koju je dobila 25:10.

Tyrese Rice bio je najbolji kod Crne Gore s 12 poena, Vjačeslav Kravcov s deset koševa predvodio je Ukrajince.

Najozbiljniju provjeru uoči Eurobasketa imala je Španjolska koja je s minimalnih 79:78 bila bolja od Litve. U vrlo napetoj završnici Jonas Mačiulis donio je Litavcima poen prednosti (78:77), 26 sekundi prije kraja, da bi na drugoj strani uzvratio Pau Gasol i vratio prednost svojoj reprezentaciji. Posljednji napad na utakmici imala je Litva, ali Mantas Kalnietis nije bio precizan.

Upravo je Gasol predvodio Španjolce s 24 poena i sedam skokova, dok je Alex Abrines dodao 15 koševa. Jonas Valančiunas s 21 poenom i 11 skokova bio je najbolji kod Litve.

Novu, vrlo dobru utakmicu odigrala je Mađarska koja je svladala Mađarsku 85:70. Rezultat je tekao prilično glatko za Izraelce koji su na poluvremenu imali devet koševa prednosti (47:38). U nastavku susreta Mađari su uspjeli doći do šest koševa minusa (68:62), ali više od toga nije išlo.

Omri Casspi sa 17 koševa i Elishay Kadir s deset poena predvodili su Izrael do pobjede. Najbolji je kod Mađara bio Adam Hanga sa 17 poena.

Četiri minute prije kraja košarkaši Srbije imali su 14 koševa prednosti protiv Grčke (69:55) i do kraja susreta ih gotovo ispustili. Međutim, Srbi su zaredali s greškama što su Grci iskoristili za seriju 12:0. Imali su i posljednji napad za pobjedu ili produžetak, no Printezis i Calathes nisu bili precizni.

Srbiju je do pobjede u posljednjoj pripremnoj utakmici predvodio Dragan Milosavljević sa 17 poena, dok je Bogdan Bogdanović dodao 11 koševa i osam asistencija. Kod Grka je najbolji bio Kostas Sloukas s 15 koševa i šest asistencija.

Pripremne utakmice:
Italija - Gruzija 73:65
Poljska - Velika Britanija 86:76 (Adam Waczynski 13p / Dan Clark 16p, 7sk)
Crna Gora - Ukrajina 75:62
Litva - Španjolska 78:79
Finska - Rusija 91:100 (Lauri Markkanen 26p / Aleksej Šved 20p)
Izrael - Mađarska 85:70
Grčka - Srbija 67:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!