Tenis

Trojica nositelja eliminirani u prvom dijelu programa u New Yorku, Tsonga i Isner idu dalje

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.08.2017.
Trojica nositelja eliminirani u prvom dijelu programa u New Yorku, Tsonga i Isner idu dalje
Foto: EPA

U muškom dijelu ždrijeba US Open počeo je uglavnom očekivanim rezultatima iznenađenja su bila rijetkost i favoriti su uglavnom bilježili pobjede...

Sljedeći protivnik Marina Čilića bit će Nijemac Florian Mayer. Mayer je u prvom kolu u četiri seta svladao Rogerija Dutru da Silvu, a jedini set koji je izgubio, izgubio je s čak 6:0. Nijemac se tu brzo našao u zaostatku, "otankirao" taj dio igre i vratio se na pravi način u ritam u trećem i četvrtom setu. Za Marina Mayer nije nepoznanica, susreli su se u Wimbledonu gdje je Čilić slavio u tri seta.

Kyle Edmund potvrdio je dobru formu i svladao Robina Haasea u tri seta. Iako je Haase postavljen za 32. nositelja, to baš i nije posebno iznenađenje, Nizozemac u New Yorku igra tradicionalno loše i samo dva puta uspio je proći u drugo kolo. Edmund s druge strane igra vrlo dobro u posljednje vrijeme, što pokazuje i prošlotjedno polufinale na turniru u Winston Salemu.

Embed from Getty Images

Očekivanu pobjedu upisao je Pablo Carreno Busta koji je u tri seta svladao američkog kvalifikanta Evana Kinga. Carreno Busta glatko je dobio prva dva seta da bi u trećem King pružio jači otpor, čak i poveo s 4:1, ali nije uspio zadržati prednost i izgubio je set i meč u tie-breaku.

Ekspresan i učinkovit bio je Kevin Anderson koji je ispustio samo sedam gemova u meču protiv JC-a Aragonea. Amerikanac koji je do glavnog ždrijeba došao kroz kvalifikacije, nije imao nikakve šanse, Anderson je pogodio 22 asa, imao 39 winnera uz 18 neprisiljenih pogrešaka i pet puta oduzeo je Aragoneu servis.

Embed from Getty Images

Mihail Kukuškin napokon je dočekao pobjedu protiv Davida Ferrera nakon čak sedam poraza. Svladao ga je u četiri seta, Ferrer je uzeo prvi sa 6:4 da bi nakon toga sa svakim novim setom sve više padao i na kraju upisao poraz. Španjolac je u silaznoj putanji karijere i došao je u fazu kada je svaka pobjeda za njega uspjeh. U New Yorku nije bio uspješan.

Svaka pobjeda uspjeh je i za Ernestsa Gulbisa koji je imao problema i s ozljedama i s motivacijom, a sada se želi malo ozbiljnije posvetiti tenisu. U New Yorku je krenuo pobjedom protiv Alessandra Giannessija u nimalo jednostavnom meču koji je jednako tako mogao otići i na drugu stranu. Ipak Gulbis je bio uspješniji i prošao u drugo kolo.

Razočaravajuć nastup upisao je mladi Amerikanac Ernesto Escobedo koji je izgubio od moldavskog kvalifikanta Radua Albota. Escobedo se dosta mučio, protivnik je imao čak 25 break lopti i uz lošu realizaciju istih ipak je uspio slaviti u četiri seta.

Embed from Getty Images

John Isner stigao je do pobjede u četiri seta protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta, a što je za Isnera čudno, nijedan set nije otišao do tie-breaka. U prvom setu čak dva puta stigao je do breaka i uz mali pad u trećem setu ipak je došao do pobjede uz 22 asa.

Rutinski je posao odradio Jo-Wilfried Tsonga koji je lakoćom slavio protiv Mariusa Copila. Tsonga je slavio sa 6:3, 6:3, 6:4 u susretu u kojem se i očekivao sličan ishod. Copil ipak nije pravi pokazatelj Tsongine formu, tek u narednim mečevima vidjet ćemo koliko će biti opasan u New Yorku.

Embed from Getty Images

U dvoboju argentinski zemljaša pobjedu je upisao očekivano Diego Sebastian Schwartzman. Schwartzman je ispustio samo šest gemova u meču protiv iskusnog Carlosa Berlocqa koji je prošlog tjedna došao do trećeg kola turnira u Winston Salemu.

New York će razočaran napustiti Rus Karen Hačanov koji je poražen od Yen-Hsuna Lua iz Kineskog Tajpeha. Hačanov je ušao u susret kao blagi favorit, ali nakon osvojenog prvog seta, prilično je pao i sve teže čitao igru iskusnog Lua koji tako odlazi u drugo kolo.

Dvoboj mladih nada, igrača budućnosti, pripao je Denisu Šapovalovu koji je u tri seta eliminirao Daniila Medvedeva. Nervozni Rus nije imao svoj dan, odigrao je dosta loše, a Šapovalov je izborio drugo kolo gdje će igrati protiv Tsonge.

US Open, prvo kolo:
Florian Mayer (Njemačka) - Rogerio Dutra da Silva (Brazil) 7:5, 0:6, 6:3, 6:4
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Robin Haase (Nizozemska, 32) 6:3, 7:5, 6:3
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 12) - Evan King (SAD, Q) 6:3, 6:2, 7:6(5)
Hyeon Chung (Južna Koreja) - Horacio Zeballos (Argentina) 3:6, 7:6(8), 6:4, 6:3
Steve Johnson (SAD) - Nicolas Almagro (Španjolska) 6:4, 7:6(2), 7:6(5)
Cameron Norrie (Velika Britanija, Q) - Dmitri Tursunov (Rusija) 7:6(7), 6:1 predaja Tursunova
Kevin Anderson (Južna Afrika, 28) - JC Aragone (SAD, Q) 6:3, 6:3, 6:1
Mihail Kukuškin (Kazahstan, Q) - David Ferrer (Španjolska, 21) 4:6, 6:3, 6:2, 6:1
Evgeni Donskoj (Rusija) - Andreas Haider Maurer (Austrija) 7:6(3), 5:1 predaja Haider Maurera
Ernests Gulbis (Latvija) - Alessandro Giannessi (Italija) 6:4, 6:7(3), 6:2, 7:5
Radu Albot (Moldavija, Q) - Ernesto Escobedo (SAD) 7:5, 4:6, 6:2, 6:4
Benoit Paire (Francuska) - Lukaš Lacko (Slovačka, LL) 6:3, 6:2, 7:6(5)
John Isner (SAD, 10) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 6:1, 6:3, 4:6, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 8) - Marius Copil (Rumunjska) 6:3, 6:3, 6:4
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 29) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:2, 6:1, 6:3
Dudi Sela (Izrael) - Christopher Eubanks (SAD, Q) 6:2, 6:4, 6:2
Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) - Karen Hačanov (Rusija, 25) 4:6, 6:2, 6:3, 6:3
Denis Šapovalov (Kanada, Q) - Daniil Medvedev (Rusija) 7:5, 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!