Košarka

Indisponirani Izraelci razočarali domaće navijače, Italija stigla do rutinske pobjede

Petar Jenjić • četvrtak, 31.08.2017.
Indisponirani Izraelci razočarali domaće navijače, Italija stigla do rutinske pobjede
Foto: EPA

Italija je razbila vrlo slabi i indisponirani Izrael koji je potpuno razočarao u premijeri pred svojim navijačima. U cijelom drugom poluvremenu ubacio je tek 16 koševa, a posljednjih 15 minuta ostao bez ubačaja iz igre. Talijani su u konačnici upisali laganu pobjedu 69:48...

Dobar pripremni period Izraelci nisu uspjeli prenijeti na najveću europsku pozornicu. Pred svojim navijačima u Tel Avivu odigrali su razočaravajuću utakmicu u kojoj im apsolutno ništa nije polazilo za rukom. Iako Talijani nisu odigrali najbolje što mogu, odigrali su i više nego dovoljno za laganu pobjedu.

Slavili su rezultatom 69:48, s tim da su u drugom poluvremenu primili tek 16 koševa i ostavili domaćine posljednjih 15 minuta bez ubačaja iz igre. Nastavkom ovakve igre Izraelci su prvi favoriti za ispadanje već nakon grupne faze.

Nije bilo pretjerano raspoloženog igrača u redovima Izraela osim Omri Casspija koji je ubacio prvih pet poena svoje reprezentacije (13:5). Marco Belinelli namjestio je nišanske sprave i pokazao sav svoj repertoar u prvom poluvremenu s pet ubačenih trica.

Talijani su dominirali i pod obručima. Imali su deset skokova više, a upravo su tolikom razlikom vodili u 16. minuti (30:20) nakon još jednog u nizu ubačaja Belinellija. U samoj završnici poluvremena Izraelci se vraćaju u egal i na poluvrijeme odlaze s četiri koša zaostatka (36:32).

Na Belinellijeve se poene u drugom poluvremenu nadovezao Luigi Datome s osam koševa u kratkom periodu. Kratko i učinkovito razdoblje pretvorilo se u nedostatak napadačke realizacije s obje strane dugačko nekoliko minuta. Ipak, kraj treće četvrtine donio je Italiji novu dvoznamenkastu prednost (49:39) i nešto mirniji ulazak u posljednjih deset minuta.

Niti u posljednjoj četvrtini nije bilo prevelikih problema za Italiju koja je rutinski održavala stečenu prednost, iako nije igrala pretjerano lijepu košarku. U završnim minutama dvjema tricama Filloya i jednom Belinellija potpuno je riješila pitanje pobjednika.

Marco Belinelli predvodio je pobjedničku momčad s 18 poena (0/2 za dva, 6/8 za tricu, slobodna bacanja 0/1), dok je Luigi Datome dodao 16 koševa (2/6 za dva, 4/7 za tricu) i osam skokova.

Jedini dvoznamenkast kod Izraelaca bio je Omri Casspi s 18 koševa (5/8 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 8/13).

Eurobasket, 1. kolo, skupina B:
Italija - Izrael 69:48 (21:15, 15:17, 15:9, 18:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!