Nogomet

Čačić: "Kosovo nam je stvorilo više prilika nego svi ostali zajedno"

Branimir Korać • petak, 01.09.2017.
Čačić: "Kosovo nam je stvorilo više prilika nego svi ostali zajedno"
Foto: FaH

Ante Čačić vrlo oprezno pristupa dvoboju protiv Kosova, još uvijek mu je u sjećanju prva utakmica u kojoj je Hrvatska realno trebala primiti pokoji pogodak...

Iz Maksimira: Dražen Patarčić

6:0 bilo je u prvoj utakmici, ali rezultat je u konačnici previsok. Kosovo je danas bolji nego što je bio tada i Ante Čačić s razlogom je oprezan.

"U toj utakmici Kosovo je Hrvatskoj stvorilo velike probleme, domaćin je imao više prilika nego ostali hrvatski protivnici u svih pet utakmica. Znači čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica, Kosovo je već polako u ritmu natjecanja, igrači se bolje poznaju, a takve nove ekipe koje još nisu potpuno uigrane bolje igraju u gostima nego doma. Imaju vrlo brze igrače prema naprijed i morat ćemo stvarno biti usredotočeni. Ja ovu utakmicu doživljavam kao eliminacijsku kup utakmicu nakon koje nema popravka."

Čačić neće kalkulirati već će na teren poslati najjaču momčad.

"Bilo bi pogubno eksperimentirati, u susret ćemo ući s najjačom postavom koja nam može donijeti rezultat koji nas zadovoljava. Hoće li biti prostora da neke igrače odmorimo i pružimo priliku nekim drugima, to ćemo vidjeti u tih 90 minuta. Ponavljam, od prve minute moramo biti potpuno u utakmici i samo tako možemo do dobrog rezultata. Ako ne budemo takvi..."

"Kosovo je stalno na meniju i danas smo vrtili sto dobrih stvari što je Kosovo dobro napravio u ovim kvalifikacijama. Moramo biti vrlo ozbiljni i odgovorni te niti u jednom trenutku ne smijemo razmišljati kako ćemo lako do pobjede."

Za razliku od dvoboja protiv Islanda koji je završen hrvatskim porazom, igrači bi trebali biti u boljem stanju.

"Ova utakmica dolazi na početku natjecateljske sezone, svi su svježi za razliku od prošle utakmice s Islandom koja nam je došla u takvom nezgodnom terminu u kojem su neki već bili par tjedana ranije završili sezonu, a neki su još igrali Ligu prvaka."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!