Rukomet

Rukometaši Dubrave i Gorice upisali remije na startu europske sezone

Branimir Korać • subota, 02.09.2017.
Rukometaši Dubrave i Gorice upisali remije na startu europske sezone

Odigrani su prvi susreti prvog kola kvalifikacija EHF kupa, a hrvatski predstavnici Dubrava i Gorica remizirali su u prvim susretima s Litavcima i Estoncima...

Dubrava je u Klaipedi došla do dobrog rezultata s kojim ima pravo na nadu u uzvratu. S domaćim LTU Klaipeda Dragunasom odigrala je 36:36 te će za tjedan dana na svom parketu tražiti prolaz u drugo kolo kvalifikacija EHF kupa.

Tijekom cijelog susreta vodila se ravnopravna bitka, napadi obje momčadi bili su jača strana što sugerira i rezultat, a na kraju ishodom mogu biti zadovoljniji Zagrepčani koji su u ranoj fazi drugog poluvremena zaostajali 25:21, ali u završnici ipak uspjeli izboriti remi.

"Mladi hrvatski igrači pokazali su nam kako igrati, trčati i boriti se. Hrvati su koristili puno taktičkih trikova, igrali sa sedmoricom u polju, kontranapade, presing, mi nemamo toliko iskustva u takvoj igri. U Litvi nitko ne pokušava igrati sedam na šest, nitko ne pokušava igrati tako brzo stoga rezultat i nije tako loš", istaknuo je nakon susreta Arturas Juškenas, trener domaćina.

Kod Dubrave istaknuli su se Ivan Vida s deset golova iako je već u 15. minuti zaradio drugo isključenje, a po šest golova dodali su Luka Vinković i Davor Maričić. Kod domaćina Laurynas Palevičius postigao je 13 pogodaka, a Lukas Simenas pet.

Nakon četvrtog mjesta prošle sezone u Premijer ligi - Ligi za prvaka, rukometaši Gorice krenuli su u europsku avanturu. Prvi protivnik u prvom kolu kvalifikacija za EHF kup bio im je estonski prvak Pölva Serviti s kojim su Goričani odigrali 21:21 na svom parketu.

Estonci imaju puno više europskog iskustva, kontinuirano nastupaju u Europi od 2005. godine, ali nisu imali previše uspjeha. U Velikoj Gorici upisali su rezultat koji im daje nadu i stavlja ih u dobru poziciju uoči uzvrata.

Najučinkovitiji kod Gorice bili su Davor Ćavar i Ivan Laljek s po četiri gola, a kod Estonaca Kristjan Muuga postigao je šest golova dok je Henri Sillaste dodao pet.

Norveški Arendal upisao je očekivanu pobjedu u Luksemburgu protiv Escha 29:25 uz dva gola Josipa Vidovića. Josip Kezić ugradio je tri pogotka u remi Ohrida protiv KRAS/Volendama.

EHF kup, prvo kolo kvalifikacija:
LTU Klaipeda Dragunas - Dubrava 36:36
Gorica - Pölva Serviti 21:21
Dinamo Pančevo - Benfica 28:35 (20:39)
Handball Esch - OIF Arendal 25:29
Ohrid 2013 - KRAS/Volendam 24:24
Partizan 1949 Tivat - Achilles Bocholt 19:38
SG INSIGNIS Handball Westwien - Bregenz Handball 30:28
Afturelding - BSK Handball Elite 25:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!