Košarka

Dragić i Dončić predvodili neporažene Slovence do pobjede protiv Grčke

Petar Jenjić • nedjelja, 03.09.2017.
Dragić i Dončić predvodili neporažene Slovence do pobjede protiv Grčke
Foto: EPA

I u trećoj utakmici na Eurobasketu košarkaši Slovenije upisali su pobjedu. Danas je u vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici pala Grčka i to rezultatom 76:72. Do pobjede ih je predvodilo mladost i iskustvo - Goran Dragić i Luka Dončić...

Još uoči početka natjecanja Goran Dragić je objavio kako igra svoje posljednje natjecanje za nacionalnu selekciju što je ujedno značilo kako će to biti jedino natjecanje koje će odigrati u paru s Lukom Dončićem. Upravo je taj dvojac danas predvodio Sloveniju do treće pobjede u isto toliko susreta.

Nakon Poljske i Finske danas je pala Grčka i to rezultatom 76:72, nakon vrlo zanimljive završnice, čime je ostala samo na pobjedi protiv slabašnog Islanda i u teškoj situaciji uoči posljednje dvije utakmice.

S obzirom na to da nije bio pretjerano raspoložen u šutu Goran Dragić je razigravanjem pronašao itekako dobar način pomoći suigračima. Slovenci su jako dobro otvorili susret i dok se Grci nisu niti okrenuli već su vodili dvoznamenkastom razlikom. Dončić je predvodio svoju momčad s osam poena u prvoj četvrtini koju je Slovenija dobila s deset razlike (23:13).

Probudila se Grčka u drugoj dionici i kako je vrijeme odmicalo dolazila je sve bliže. Slovenci su zadržali vodstvo do kraja poluvremena, ali u nastavku su ipak malo posustali.

Potpuno se razigrao Kostas Sloukas koji je ubacio 12 poena u trećoj četvrtini i donio preokret. Došli su Grci do osam poena prednosti uoči posljednjih deset minuta, iako su se Slovenci u nekoliko navrata imali priliku vratiti u egal.

Dragić je u 33. minuti dobio četvrtu osobnu pogrešku i slovenski izbornik ga je odlučio povući na klupu. Nakon toga uslijedio je potpuni povratak Slovenije predvođen Dončićem i prelazak u vodstvo tricom Ede Murića (69:66) tri minute prije kraja. Povratak razigravača Miami Heata u igru donio je pobjedu Slovencima. Povezao je četiri poena i donio svojoj momčadi nedostižnih pet poena prednosti 22 sekunde prije kraja (75:70).

Luka Dončić predvodio je Slovence s 22 poena (4/5 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 5/6) i pet skokova, a Goran Dragić je dodao 20 koševa (7/14 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 6/9).

Najbolji je kod Grka bio Kostas Sloukas s 18 poena (3/6 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 6/7) i šest asistencija.

Eurobasket, 3. kolo, skupina A:
Slovenija - Grčka 76:72 (23:13, 12:17, 17:28, 26:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!