Košarka

Srbija tricama prelomila utakmicu i stavila Tursku u tešku poziciju

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.09.2017.
Srbija tricama prelomila utakmicu i stavila Tursku u tešku poziciju
Foto: EPA

Vrlo neizvjestan i zanimljiv dvoboj odigrali su na kraju programa u ponedjeljak Srbija i domaćin skupine D Turska. Srbija je na kraju odnijela pobjedu 80:74...

U susretu trećeg kola skupine D Srbija je svladala Tursku 80:74 i tako praktički osigurala prolaz u osminu finala. S druge strane Turcima je ovo drugi poraz i nalaze se u nezavidnoj situaciji. Jedinu pobjedu ostvarili su protiv Velike Britanije koja je definitivno najslabija reprezentacija skupine te će morati slaviti protiv Belgije i(li) Latvije ako želi u osminu finala.

Domaćin je i u ovom susretu imao veliku podršku navijača, deset tisuća bučnih Turaka pomagalo je svojim igračima, ali Srbija je u ključnim trenucima bila bolja, pogađala je kada je to bilo najpotrebnije, a dojučerašnji miljenik istanbulskih navijača, Bogdan Bogdanović, odigrao je ključnu ulogu u ovoj pobjedi Srbije.

Unatoč velikoj podršci koju je domaćin imao od početka susreta, Srbija je vrlo dobro krenula i nije trebalo dugo čekati na stvaranje ugodnije prednosti. Već krajem prve dionice Đorđevićevi izabranici preko Milosavljevića poveli su s dvoznamenkastom prednosti 21:10, a početkom druge dionice imali su i najviših 27:13.

Od tog trenutku kreću Turci koji rade seriju 12:0 i potpuno se vraćaju u utakmicu. Ipak do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli iskoristiti taj nalet i preuzeti kontrolu nad dvobojem i Srbija odnosi na odmor prednost 36:31.

Još jednom se Srbija odvojila na dvoznamenkastu prednost kada je povela s 46:36, ali Turska ponovno odgovara i ovaj put dolazi do vodstva. Šest minuta prije kraja susreta Cedi Osman tricom donosi prednost Turcima 59:57, a u zadnjih pet minuta stvari u svoje ruke ipak uzima Bogdanović. Vezanim tricama vratio je prednost na stranu Srbije, a do kraja susreta priključuju mu se dalekometnim šutevima i Jović i Lučić koji osiguravaju pobjedu svojoj reprezentaciji.

Kod pobjednika najučinkovitiji bili su Bogdanović sa 17 poena te Stefan Jović s 15 poena i devet asistencija. Kod Turaka Melih Mahmutoglu ubacio je 19 poena dok je Cedi Osman dodao 15 uz pet asistencija.

Skupina D:
Srbija - Turska 80:74

Skupina D:
1. Rusija 3-0
2. Latvija 2-1
3. Srbija 2-1
4. Turska 1-2
5. Belgija 1-2
6. Velika Britanija 0-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!