Tenis

Pablo Carreno Busta prejak za Čilićevog "krvnika", Španjolac glatko do polufinala US Opena

Dario Dodić • utorak, 05.09.2017.
Pablo Carreno Busta prejak za Čilićevog "krvnika", Španjolac glatko do polufinala US Opena
Foto: EPA

Španjolski tenisač Pablo Carreno Busta bez ikakvih se problema plasirao u polufinale posljednjeg Grand Slama godine, US Opena. U četvrtfinalu je Argentinca Diega Schwartzmana svladao s 3-0 u setovima nakon dva sata igre...

Čudu Argentinca Diega Schwartzmana došao je kraj u četvrtfinalu US Opena. Nakon što je u meču karijere iznenadio Marina Čilića, a zatim preskočio i Francuza Pouillea, Schwartzman je u četvrtfinalu naletio na suviše tvrd orah. Španjolac Pablo Carreno Busta potvrdio je fenomenalnu formu i s 3-0 u setovima prošao u polufinale zadnjeg Grand Slama 2017. godine.

Najgore ili najbolje, ovisno iz kojeg kuta gledate, od svega jest to što Carreno Busta nije igrao svoj najbolji tenis. Dosta je oscilirao, bilo je tu i za njega neuobičajenih pogrešaka, ali to nije imalo prevelik učinak na konačan rezultat dvoboja.

Odmah u prvoj igri glatko do breaka dolazi Carreno Busta, a zatim u sedmom gemu dolazi i do dva breaka prednosti. Imao je Schwartzman priliku za povratak u set u šestoj igri, ali svoju break-šansu nije iskoristio pa je vrlo brzo uslijedila kazna. Uspio je jedan break nadoknaditi Argentinac u osmom gemu, ali sa 6:4 set odlazi na stranu 12. nositelja turnira.

Neizvjesniji je bio drugi set, iako je na kraju okončan na gotovo identičan način - dva breaka za Carrena Bustu, jedan za Schwartzmana, propuštene prigode Argentinca - 6:4 ponovno za španjolskog tenisača.

Bilo je to sve od Čilićevog "krvnika" na US Openu, u prvom gemu posljednjeg seta gubi servis, svoje tri velike prigode nije iskoristio u četvrtoj igri i više ih nije dobio, sa 6:2 u trećem setu Carreno Busta prolazi u polufinale, gdje čeka pobjednika dvoboja Querrey - Anderson.

US Open, muški, četvrtfinale:
Pablo Carreno Busta (ŠPA, 12) - Diego Schwartzman (ARG, 29) 6:4, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!