Tenis

Američko polufinale kod tenisačica, Anderson u drami svladao Querreya

Branimir Korać • srijeda, 06.09.2017.
Američko polufinale kod tenisačica, Anderson u drami svladao Querreya
Foto: EPA

Poznati su prvi polufinalisti kod tenisačica i tenisača na US Openu. Pablu Carrenu Busti kod tenisača se priključio Kevin Anderson, a u polufinalu tenisačica susrest će se Venus Williams i Sloane Stephens...

U dramatičnom četvrtfinalnom dvoboju Kevin Anderson svladao je Sama Querreya u četiri seta od kojih su čak tri završena u tie-breaku. I sva tri tie-breaka bila su vrlo neizvjesna, dva su otišla na stranu Južnoafrikanca, a samo jedan na stranu Querreyja. U drugom setu Querrey je iskoristio tek osmu set loptu i s 11:9 slavio u tie-breaku nakon što se Anderson vratio iz zaostatka 6:1. No nakon toga Južnoafrikanac je zaigrao bolje i otišao do pobjede.

"Naporno sam radio i sjajan je osjećaj otići ovako daleko. Cilj mi je bio napraviti korak dalje i otići daleko gdje još nisam bio i drago mi je da sam u tome uspio. Osjećaj je sjajan, ali to me neće ponijeti, još uvijek sam u turniru i mogu napraviti nešto veliko", kaže Anderson.

Embed from Getty Images

Sjajna Amerikanka Sloane Stephens definitivno grabi prema vrhu svjetskog tenisa. Stephens je imala dugačku pauzu zbog ozljede, no uspješno se vratila, ponovno je u sjajnoj formi što pokazuje i prolazak u polufinale US Opena. U četvrtfinalu bila je bolja od Anastasije Sevastove iako je u trećem setu dva puta bila u breaku zaostatka.

"Ovdje sam došla samo igrati, kada sam se vratila u Wimbledonu, nisam imala baš nikakva očekivanja. Samo sam izašla na teren nadajući se najboljem i tu sam gdje jesam", kaže Stephens.

Embed from Getty Images

Gotovo identičan meč odigrale su Venus Williams i Petra Kvitova. Rezultat je bio potpuno isti, a Williams je slavila također nakon što je bila u zaostatku u trećem setu.

"U tie-breakovima morate igrati pametno, ali istovremeno i biti agresivni. Ne možete stati iza i samo se nadati pogreškama, nisam se htjela nadati, željela sam napraviti nešto dobro", i u tome je uspjela, a u polufinalu čeka je Stephens za koju se često govori kako je Serenina nasljednica.

Embed from Getty Images

US Open, četvrtfinale:
Kevin Anderson (Južna Afrika, 28) - Sam Querrey (SAD, 17) 7:6(5), 6:7(9), 6:3, 7:6(7)
Sloane Stephens (SAD) - Anastasija Sevastova (Latvija, 16) 6:3, 3:6, 7:6(4)
Venus Williams (SAD, 9) - Petra Kvitova (Češka, 13) 6:3, 3:6, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!