Košarka

Sjajna Latvija ostavila Crnogorce bez promila šanse

Petar Jenjić • nedjelja, 10.09.2017.
Sjajna Latvija ostavila Crnogorce bez promila šanse
Foto: EPA

Košarkaši Latvije potopili su Crnu Goru rezultatom 100:68 u odličnoj napadačkoj utakmici u kojoj su postigli 15 trica iz 25 pokušaja. Utakmica je bila u egalu tek prvih desetak minuta kada se upalio latvijski stroj i otišao na značajniju razliku...

Sjajna Latvija nije ostavila niti gram šanse Crnoj Gori u prvoj nedjeljnoj utakmici osmine finala. Šuterski raspoloženija momčad slavila je rezultatom 100:68 i za ulazak u polufinale igrat će protiv Slovenije.

Tek je desetak minuta utakmica bila neizvjesna, no kada je malo posustao crnogorski napad, prednost Latvije sve je više počela rasti. Obrana Tanjevićeve momčadi nije imala rješenja za ovako dobru tricašku reprezentaciju i samo je mogla gledati kako pogađaju iz svih pozicija.

Obje su momčadi krenule nešto nervoznije u utakmicu, vidjeli smo osam pogrešaka u samo sedam minuta igre. Kroz prvih pet minuta igrala se košarka pet na pet, bez brzih tranzicija i kontri što je više odgovaralo Crnogorcima. Ipak, u samoj završnici krenuo je latvijski šut, Janis Timma ubacio je svoju drugu tricu za dvoznamenkastu prednost svoje momčadi (23:12).

Na krilima sedam poena Bojana Dubljevića Crna Gora dolazi na samo tri koša zaostatka (27:24). Međutim, nije dugo potrajao priključak Tanjevićeve momčadi. Latvija se vratila odličnom vanjskom šutu, koji je iznosio preko 50%, i vratila se na dvoznamenkastu razliku. U prvih 20 minuta imali su čak 14 asistencija, naspram devet Crnogoraca.

Sa sjajnim vanjskim šutem Latvijci su nastavili i u drugom poluvremenu. S nevjerojatno preciznošću prednost je sve više rasla, ubrzo i na 26 koševa razlike (74:48). Unatoč vrlo dobrim utakmicama Vučevića i Dubljevića, Crna Gora nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti sve do kraja utakmice.

Janis Timma s 21 poenom (3/7 za dva, 4/4 za tricu, slobodna bacanja 3/3), pet skokova i šest asistencija predvodio je Latviju do pobjede, Kristaps Porzingis je dodao 19 koševa (3/5 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 7/7) i šest skokova.

Najbolji je kod Crne Gore bio Bojan Dubljević s 21 košem (1/4 za dva, 6/6 za tricu, slobodna bacanja 1/2), Nikola Vučević je dodao 16 poena (7/14 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 2/3) i devet skokova.

Eurobasket, osmina finala:
Latvija - Crna Gora 100:68 (27:15, 26:22, 29:15, 18:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!